Vineri, 30 Octombrie 2009 - 05:52 AM Aleg.RO: Octavian Știreanu: De ce se mută mobila la Cotroceni?

Publicat de: ---

AMOS News Octavian StireanuTraian Băsescu s-a apucat de amenajări interioare: încearcă să ascundă sub preș scheletul lui Omar Hayssam, pe care-l are în dulap! Și, pentru asta, începe să mute prin casă toată mobila. Prima mutare a fost să ne anunțe că înregistrarea convorbirii dintre generalul Degeratu și Hayssam ar fi ilegală! Deci, nu gestul întâlnirii ca atare și nici conținutul discuției ar fi importante, ci doar faptul că acea convorbire ar fi fost înregistrată ilegal. Dar înregistrările din Parlament cu care defilează Elena Udrea, încercând să se apere, sunt nu ilegale, ci de-a dreptul infracționale, însă Băsescu are pentru Dânsa altă „unitate de măsură“ decât pentru popor!

A doua mutare a lui Băsescu a fost să tragă o perdea de fum, încercând să facă un talmeș-balmeș din amestecarea a două lucruri complet diferite: invocarea unor hârtii xerocopiate, cică, la DGIPI – de nu se știe cine și distribuite nu se știe cui – ar vrea să acopere textul acestei stenograme. Băsescu încearcă, astfel, să producă încă o manipulare, mutând mortul de la adresa Parchetului General, unde s-a comis înregistrarea, pe strada Eforie, unde se află sediul lui Vanghelie (poate și al... DGIPI!). Or, lucrurile sunt foarte clare, nu numai pentru intelectualii lui „Să trăiți!“ – vorba lui Cornel Nistorescu –, ci și pentru orice om de bun simț: acea înregistrare s-a produs la Parchetul General, sub mandatul ministrei Justiției Monica Macovei. Deci, dl. Băsescu n-ar trebui să creadă că a condus o țară chiar de proști, aruncându-ne în față minciuni de îngheață apele. Înregistrarea a fost făcută în anturajul atât de drag lui Băsescu, încât am putea îndrăzni să spunem că a fost făcută chiar la ordinul lui Traian Băsescu!

În orice caz, este o copilărie să credem că unui arestat sub acuzația de a fi teroristul „spaima țării“ nu i se înregistrează fiecare vorbuliță, indiferent unde și când o rostește, la baia comună din penitenciar ori, cu atât mai mult, prin birourile de la Procuratură. Se înregistrează și se filmează lucruri și vorbe ale unor borfași ordinari, darmite ale unui asemenea personaj!

O altă manevră pe care Băsescu încearcă s-o facă, cu tot dinadinsul, este de a muta bobii acestei tărășenii în curtea PSD și, mai direct, a lui Ion Iliescu. Fraza standard este că Omar Hayssam ar fi fost văzut o dată într-o delegație a oamenilor de afaceri care însoțeau o vizită oficială a președintelui Ion Iliescu în nu știu ce țară. Lucrul poate să fie perfect adevărat, numai că, acele delegații cu scop economic sau comercial erau pregătite de comunitatea oamenilor de afaceri, de asociațiile patronale sau de Camera de Comerț, care decideau inclusiv componența nominală a celor ce urmau să facă deplasarea respectivă.

Durerea este, însă, alta: că, dacă Omar Hayssam s-o fi aciuit prin vreo delegație economică ce însoțea suita oficială a dlui Ion Iliescu, în schimb  Traian Băsescu s-a întâlnit de trei ori, direct și personal, între patru ochi, la Palatul Cotroceni cu același Omar Hayssam! Și tot același Traian Băsescu și-a trimis un general cu patru stele ca să discute cu Hayssam nimic despre siguranța națională, după cum rezultă din stenograme, ci exclusiv despre promisiunea făcută de Băsescu lui Hayssam, că va fi lăsat să fugă din țară, dar că, în loc să își îndeplinească această promisiune, Băsescu îl lasă la zdup!

E adevărat că, până la urmă, promisiunea s-a îndeplinit și Omar Hayssam a ieșit din țară, sub mandatul ministrului de Interne Vasile Blaga și al ministrului Justiției Monica Macovei, în urma unui fapt fără precedent, petrecut în instanță: procurorul de caz (subalternul „la vedere“ al lui Macovei, dar al altora, de fapt!) a cerut instanței eliberarea din arest a lui Omar Hayssam, gest fără de care, desigur, promisiunea fugii peste graniță nu putea fi îndeplinită

Din cele de mai sus, rezultă că, degeaba tot mută mobila prin casă dl. Băsescu, întrucât scheletul lui Omar din dulap nu încape nicicum sub preș, ca un chiștoc oarecare, călcat sub călcâi la vreme de campanie electorală.


(781 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Octavian Știreanu: De ce se mută mobila la Cotroceni? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54546689987183 seconds.