Luni, 18 Aprilie 2005 - 08:15 AM Aleg.RO: Primarul de Tg-Mureș răspunde acuzațiilor legate de liceul Bolyai

Publicat de: Benone SIMIONESCU

AMOS News Primarul municipiului Tg-Mureș, Dorin Florea, a afirmat, luni, într-o conferință de presă că protestul de duminică al reformaților din oraș constituie o acțiune de incitare la adresa Primăriei și a Consiliului Local și că această manifestație ar face parte dintr-un șir de "acțiuni coordonate politic într-o anumită direcție". Florea a precizat că, prin lege, este obligat să apere patrimoniul public al orașului și, din acest motiv, a atacat în instanță hotărârea de retrocedare către Biserica Reformată a clădirii Liceului "Bolyai Farkas”. Primarul a adăugat că este dispus să cedeze clădirea doar dacă Ministerul Educației și Cercetării va renunța la acest edificiu în favoarea Bisericii Reformate.

În opinia sa există doar două variante de rezolvare a problemei: fie biserica primește despăgubiri de la stat, fie Primăria renunță la clădire în cazul în care MEC emite un aviz potrivit căruia nu mai are nevoie de acest edificiu.

Reamintim că, duminică, apoximativ 2000 de credincioși reformați din Tg-Mureș au participat la un marș de protest, după care au depus un memoriu la Primărie, în care îl acuzau pe Dorin Florea că ar fi înaintat acțiune în justiție împotriva unei hotărâri de guvern fără a cere acordul Consiliului Local.

Inițial, Comisia de retrocedare de pe lângă Guvernul României a emis o hotărâre privind retrocedarea clădirii Liceului "Bolyai Farkas” către Biserica Reformată și cea a liceului "Unirea” către Biserica Romano-Catolică.

Primăria a atacat în justiție această hotărâre, iar Curtea de Apel Tg-Mureș i-a dat câștig de cauză, astfel că imobilele au rămas în patrimoniul public.

Imediat Biserica Reformată a depus o întâmpinare la Înalta Curte de Casație și Justiție prin care contestă decizia luată de Curtea de Apel.

În prezent se așteaptă o decizie a instanței supreme în această chestiune.


(678 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Benone SIMIONESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primarul de Tg-Mureș răspunde acuzațiilor legate de liceul Bolyai | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67812085151672 seconds.