Vineri, 13 Noiembrie 2009 - 06:00 AM Aleg.RO: Senatorul Urban contestă sondajul de opinie despre vaccinul Gardasil

Publicat de: ---

AMOS News Senatorul Iulian Urban a trimis astăzi o scrisoare către Ministerul Sănătății în care contestă sondajul de opinie prin care 52 % dintre părinți sunt de acord cu vaccinarea fetițelor cu Gardasil.

Redăm integral textul scrisorii.

"Buna ziua,

Stimati Domni,

Formulez prezenta interpelare plecand de la stirea potrivit careia

Ministerul Sănătății continuă programul de vaccinare împotriva cancerului de col, după ce mai mult de jumătate dintre părinții elevelor de clasa a VI-a și a VII-a sunt de acord cu această metodă de prevenire a bolii, arată un sondaj realizat în cadrul campaniei de informare antiHPV "Tu decizi pentru sănătatea fiicei tale. Informează-te!". "Potrivit sondajului, 52% dintre cei care și-au exprimat o decizie de acțiune sunt de acord ca fiica lor să primească acest vaccin, 90% dintre părinții intervievați consideră că vaccinul împotriva HPV trebuie să fie oferit gratuit în cadrul programului național de imunizare, iar 24% au spus că au nevoie de mai multe informații pentru a lua o decizie", a declarat conf. univ. dr. Alexandru Rafila, membru în Comitetul de coordonare al acestei campanii.

Sondajul de opinie a fost întreprins pe un eșantion reprezentativ la nivel național, de 1.044 de părinți care au fete în vârstă de 12-14 ani, și a fost realizat de o companie din țară.

Va rog sa imi comunicati numele companiei care a derulat acest sondaj de opinie si cine a finantat realizarea sondajului. De asemenea, va rog sa imi puneti la dispozitie datele si detaliile complete ale acestui sondaj nu doar aceste rezultate generale care au aparut si in presa.

Astept raspunsul dvs.


(345 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Senatorul Urban contestă sondajul de opinie despre vaccinul Gardasil | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53509712219238 seconds.