Vineri, 20 Noiembrie 2009 - 05:22 AM Aleg.RO: Vosganian: Geoană și Băsescu mint despre mărirea salariilor profesorilor

Publicat de: ---

AMOS News Vicepreședintele PNL, Varujan Vosganian, i-a cerut președintelui Traian Băsescu să-și asume promulgarea majorărilor salariale pentru cadrele didactie în cunoștință de cauză a efectelor, iar lui Mircea Geoană să-și ceară scuze față de Crin Antonescu, pentru că era informat oficial despre situația reală. "Atunci, cele două partide și liderii lor au minți cu bună-știință. Din păcate, candidații la președinție ai acestor două partide, Traian Băsescu și Mircea Geoană, în loc să-și recunoască eroarea pe care au comis-o și să denunțe ei înșiși practicile pe care le-au folosit în 2008, nu fac acum decât să mintă a două oară", a explicat liberalul, menționând că Băsescu susține că ar fi promulgat Legea fără să fi fost informat de Guvern în legătură cu situația reală, iar Mircea Geoană că PSD a votat propunerea pentru că Vosganian ar fi anunțat existența resurselor.

Fostul ministru de finanțe a mai specificat faptul că Băsescu și Geoană cunoșteau de fapt situația reală din acte oficiale, iar în octombrie 2008, a avut în cabinetul lui Călin Popescu Tăriceanu o întâlnire cu Mircea Geoană și Ecaterina Andronescu, când li s-au prezentat celor doi consecințele punerii în aplicare a Legii măririlor salariale ale profesorilor.

Vosganian a precizat că PSD nu și-a onorat promisiunea făcută cu acea ocazie, de a renunța la proiect dacă miniștrii de atunci se înțelegeau cu sindicatele pentru creșteri rezonabile. Totodată, Vosganian afirmă că PSD a forțat introducerea proiectului pe ordinea de zi și votarea ei.


(343 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Vosganian: Geoană și Băsescu mint despre mărirea salariilor profesorilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5771861076355 seconds.