Marți, 22 Decembrie 2009 - 06:34 AM Aleg.RO: Radu Stroe versus Honorius Prigoana, posibili adversari pentru mandatul de deputat vacantat de Olteanu

Publicat de: ---

AMOS News

PNL si PDL sunt pe punctul de a-si valida candidatii pentru alegerile anticipate din luna ianurie destinate ocuparii mandatului de deputat vacantat de liberalul Bogdan Olteanu, dupa numirea acestuia ca viceguvernator al BNR .Secretarul general al PNL, Radu Stroe s-ar putea lupta in campania electorala cu democrat-liberalul Honorius Prigoana, fiul parlamentarului Silviu Prigoana dat ca favorit pentru aceasta candidatura in randurile PDL.

Stroe va fi candidatul acestui partid pentru functia respectiva de deputat ce va fi pusa la bataie la alegerile anticipate din data de 17 ianuarie care se vor desfasura in colegiul uninominal 1 din sectorul I al Capitalei. Validarea candidaturii sale va fi facuta intr-o viitoare sedinta a Biroului Politic Central al PNL.

"O sa o validam in BPC. Este propunerea Organizatiei sectorului 1 si, probabil, asta va fi validata si in Birou. N-am validat-o deocamdata", a precizat liderul PNL, Crin Antonescu.

In tabara PDL, vicepresedintele Gheorghe Flutur a declarat ca Honorius Prigoana, fiul deputatului Silviu Prigoana, ar putea fi un nume luat in calcul pentru candidatura pentru mandatul de deputat lasat vacant de Bogdan Olteanu. el a precizat ca exista o propunere a Organizatiei Bucuresti, dar ca se vor mai analiza lucrurile pentru cea mai buna solutie, aratand ca nu s-a finalizat inca aceasta discutie.

"Avem foarte multi tineri buni care ar putea sa fie promovati, unul dintre ei este domnul Prigoana, dar aici sustinerea politica, votul politic este cel care va conta" a explicat Flutur. El a mai spus ca in luarea deciziei se va tine seama si de pozitia organizatiei de sector si de opinia conducerii partidului. "Este o procedura de vot, poate fi un nume domnul Prigoana", a mai declarat Flutur, aratand ca o decizie se va lua in perioada urmatoare.

In luna octombrie, liberalul Bogdan Olteanu a renuntat la mandatul de deputat ca urmare a numirii sale in functia de viceguvernator la Banca Nationala a Romaniei.

Conform unei hotarari de Guvern, candidaturile pot fi depuse pana in 28 decembrie numai de catre partidele care la alegerile parlamentare anterioare au atins pragul electoral. Campania electorala va incepe in 2 ianuarie si se va incheia in 16 ianuarie, la ora 7:00. Pentru alegerile partiale, campania electorala dureaza 15 zile.


(651 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Radu Stroe versus Honorius Prigoana, posibili adversari pentru mandatul de deputat vacantat de Olteanu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.86598706245422 seconds.