Miercuri, 23 Decembrie 2009 - 06:20 AM Aleg.RO: Horea Uioreanu: Băsescu sfidează din nou Parlamentul

Publicat de: ---

AMOS News

Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, a remis o declarație politică referitoare la programul de guvernare al PDL. Redăm documentul:

"În octombrie 2009, guvernul condus de Emil Boc si format din membri PD-L a fost demis prin moțiune de cenzură de Parlament, o premieră absolută pentru România post-decembristă. Motivul inițierii și adoptării acestei moțiuni de cenzură a fost unul simplu și destul de evident: incompetența de care a dat dovadă guvernul Boc.

Astăzi, la două luni după acest vot de blam dat guvernului, Băsescu sfidează din nou Parlamentul nominalizând același premier demis pentru nepricepere. Mai mult, premierul desemnat Emil Boc vine cu o echipă care, deși e cârpită pe alocuri, conține aceleași nume controversate ce au făcut parte și din guvernele Boc precedente: Berceanu, Videanu, Blaga sau Udrea.

Dincolo de faptul că atât președintele cât și premierul desemnat ne desconsideră propunându-ne aceiași miniștri puternic contestați, acest demers este unul împotriva principiilor constituționale, împotriva instituției Parlamentului dar și împotriva bunului-simț. Din acest motiv, Partidul Național Liberal va vota împotriva acestui Guvern, în această formulă sensibil asemănătoare cu cea a guvernului demis în luna octombrie.

După cum am precizat, incompetența este principalul motiv pentru care guvernul Boc (III) a fost demis acum două luni. Acum însă, atât președintele Băsescu cât și Emil Boc încearcă să ne convingă că, în acest răstimp, nepriceperea și toate erorile grave de judecată ce au caracterizat actul de guvernare din ultimele luni au dispărut subit și că noul guvern, mai spălat, mai împrospătat, va face față cu brio, de data aceasta, provocărilor crizei economice și morale din România.

Din păcate însă, programul de guvernare a rămas neschimbat, viziunea asupra economiei este neschimbată și cei mai importanți miniștri din guvern au rămas aceiași: oameni asupra cărora încă planează suspiciuni de corupție.
Și atunci mă întreb și vă întreb retoric: cum va putea evolua România de acum încolo având la cârmă aceeași oameni ce au condus-o aproape de faliment în ultimul an de zile?!"


(676 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Horea Uioreanu: Băsescu sfidează din nou Parlamentul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.94533491134644 seconds.