Marți, 26 Ianuarie 2010 - 06:17 AM Aleg.RO: PD-L în rebranduire: Cristian Preda propune înlocuirea trandafirului cu marul. Macovei, eliminarea promovarii prin telefoane, Udrea contribuie cu sufletul

Publicat de: ---

Gândul

Partidul Democrat Liberal ar putea ramane fara trandafirul din sigla care l-a consacrat, simbolul fiind considerat prea "socialist" si, prin urmare, contradictoriu cu familia populara din care formatiunea face parte . Europarlamentarul Cristian Preda este primul care a venit cu o varianta de înlocuire a siglei, explicand, pentru Gandul, care sunt motivele pentru care marul ar fi cea mai potrivita solutie: "Nu vad nici o problema cu denumirea partidului, e bine sa ramana si termenul de democrat, si cel de liberal, nu este nici o problema în privinta culorii, e foarte bine ca este portocalie, însa sigla creeaza într-adevar niste discutii, trandafirul fiind un simbol socialist. Voi propune partidului, ca sigla, un mar, pentru ca e un semn de sanatate, de deschidere, de simpatie si e un fruct pentru toata lumea. Oricine poate sa manance un mar". Un nou sistem de promovare

Fostul consilier prezidential a propus, ieri, conducerii PD-L si un model de promovare în cadrul partidului care sa elimine cumulul de functii: "In PD-L trebuie sa vina mai multi oameni care sa fie luati în seama. Trebuie ameliorata relatia dintre alesii locali si palierul guvernamental si credem ca e nevoie de o clarificare doctrinara. E nevoie de oameni calificati pentru anumite domenii si nu oricine e calificat sa fie si consilier local, si consilier judetean, si ministru, si deputat european".

Initiativa lui Preda este sustinuta de catre Monica Macovei, care le-a cerut, de asemenea, sefilor din PD-L, un nou sistem de atragere a resursei umane: "Trebuie oameni cu expertiza în toate domeniile, cum se promoveza, cum se numesc în functiile publice, cum se numesc în functiile guvernamentale, adica pe criterii profesionale si nu pe baza de telefoane. PD-L-ul cred ca e fericit ca ne are e noi care venim din afara partidului si facem aceste propuneri si avem o atitudine proaspata si vrem sa aducem altii ca noi". Blaga: "De ce sa nu ramanem Partidul Popular?"

Ideile celor doi europarlamentari nu i-au încantat, însa, prea mult pe sefii democrat-liberali, Elena Udrea transmitandu-le voalat, ca, în ciuda faptului ca nu si-a format înca o opinie despre reformarea partidului, "schimbarea trebuie sa se faca cu grija": "Eu tin foarte mult la partid si asta e diferenta dintre cei care vor schimbari în partid si sa le faca din tot sufletul si altii care vor schimbari din afara partidului si mai mult ca o punere în practica a teoriilor despre partide politice".

Nimeni din conducerea partidului nu a vrut sa-si exprime oficial opinia despre orientarea si forma pe care PD-L ar putea sa o ia în viitorul apropiat. Cu toate acestea, secretarul general, Vasile Blaga, a precizat ca schimbarea trebuie facuta într-un timp cat mai scurt cu putinta: "Cred ca este si momentul sa reusim în cei doi ani de la alegeri sa o impunem. Deci, deciziile trebuie luate acum. Orice putem discuta. De ce sa nu ramanem Partidul Popular? Care ar fi problema?". Primele concluzii oficiale vor fi trasate la reuninunea pe care PD-L o va avea la sfarsitul saptamanii, în Poiana Brasov.

INFO: Preda promite bloguri la tot partidul

Acuzat ca face politica doar prin intermediul paginilor electronice si îndemnat de conducerea PD-L "sa se dea jos de pe blog", Cristian Preda le-a spus colegilor, în biroul permanent al partidului, ca la nevoie, le va face el însusi site-uri celor care se îndoiesc de utilitatea postarii pe internet: "Membrii PD-L sunt pe cale sa înteleaga cat de importante sunt blogurile si în Romania, si în alte parti. Blogurile sunt o parte a realitatii politice si le-am promis celor care nu au înca sa le facem noi".


(690 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

PD-L în rebranduire: Cristian Preda propune înlocuirea trandafirului cu marul. Macovei, eliminarea promovarii prin telefoane, Udrea contribuie cu sufletul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.84900999069214 seconds.