Joi, 25 Februarie 2010 - 06:02 AM Aleg.RO: Cristian Diaconescu: Nu m-a sunat Traian Basescu

Publicat de: ---

Realitatea TV

Senatorul Cristian Diaconescu a declarat,  miercuri seara, intr-o emisiune televizata, ca a demisionat din proprie initiativa  si ca nu s-au exercitat presiuni asupra sa . Diaconescu a mai spus ca a optat la congres in mod liber sa il sustina pe Geoana, fara vreun santaj.

Diaconescu spune ca nu poate fi cumparat cu o functie/FOTO: NewsIN Imaginea 1/1

Cristian Diaconescu a explicat ca, potrivit evaluarilor personale, ar fi iesit pe locul trei in cursa pentru sefia partidului  si, pentru ca niciun candidat nu intrunea majoritatea si s-ar fi anulat congresul,  s-a retras, din aceste motive, in favoarea lui Geoana.

Diaconescu spune ca nu a stiut de nicio urmarire a sa si ca se astepta ca oamenii din PSD, fostii sai colegi, sa nege acest lucru sau sa spuna ca nu au legatura cu asa ceva. "Cand am auzit din declaratiile publice ca cineva a construit un anumit mecanism presupus a ma influenta intr-un fel sau altul, din acel moment am spus ca  toata chestiunea nu mai este strict legata de Cristian Diaconescu. E vorba de un mecanism viciat politic si lucrurile trebuie rezolvate intr-un fel. Cata vreme PSD nu a reactionat, nu am avut altceva de facut decat sa intreb institutiile statului daca o astfel de manopera este normala si daca a fost pusa in opera, pentru ca nici in acest moment nu stiu detalii", a precizat Diaconescu care a amintit ca a facut o plangere la Parchet in legatura cu presupusul filaj la care ar fi fost supus.

"Dupa momentul congresului, mai multi colegi mi-au spus ca nu mai am cariera politica si ca nu stiu sa imi aleg grupul. Atunci m-am gandit ca e cazul sa imi resetez optiunea politica", a explicat Diaconescu care a adaugat ca se incapataneaza sa ramana acelasi decident "strict dupa cum evaluez eu si fara a fi conectat la un interes sau altul".

Diaconescu a negat ca ar fi primit vreun telefon de la presedintele Traian Basescu sau i s-ar fi propus vreo functie. "Cred ca in societatea politica romaneasca avem o boala undeva. Orice gest, orice atitudine a cuiva, chiar interpretabila,  trebuie sa aiba o sorginte negativa. Am senzatia ca nu ne vom face bine prea repede. Nu m-a sunat absolut nimeni. Avand in vedere ca actiunile mele sunt cam bruste ca rezultat al deciziilor personale, nici nu au timp vreunii sa ma cumpere", a opinat Diaconescu, care a subliniat ca decizia sa a fost una personala si a trebuit sa se afilieze unui grup potrivit regulamentului Senatului, lucru ce ar trebui stiut de toti cei care fac speculatii.


(649 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Cristian Diaconescu: Nu m-a sunat Traian Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.081041097641 seconds.