Vineri, 26 Martie 2010 - 05:50 AM Aleg.RO: Batalia din Parlament pentru sefia SRTv continua...

Publicat de: ---

cronicaromana Reprezentantii PSD si PNL au absentat de la sedinta Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului, desi propunerea de convocare a Birourilor reunite a venit din partea presedintelui Senatului, Mircea Geoana .
Confruntata cu lipsa de cvorum, presedinta Camerei Deputatilor Roberta Anastase i-a acuzat pe parlamentarii Opozitiei ca s-au dedat la un “nou act de iresponsabilitate”. Miza este insa alta. PSD si PNL cauta sa impiedice reintroducerea pe ordinea de zi a viitorului plen reunit a raportului de activitate al SRTv pe anul 2008. Rediscutarea acestui raport si votarea sa in plen ar echivala cu debarcarea reprezentantului PSD, Alexandru Sassu, din fruntea televiziunii publice, data fiind majoritatea parlamentara de care dispune actuala coalitie guvernamentala. In replica, Anastase sustine ca nu este nevoie de o noua sedinta a conducerilor celor doua camere pentru acest lucru, dat fiind faptul ca in plenul Parlamentului de miercuri s-a votat introducerea pe ordinea de zi a raportului SRTv, care urmeaza sa fie discutat in viitoarea sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului. Parlamentarii PDL si PNL, membri ai Birourilor Permanente ai celor doua Camere legislative au preferat sa traga chiulul de la sedinta convocata ieri de presedintele Senatului, Mircea Geoana, gestul lor provocand suspendarea discutiilor pe fondul lipsei de cvorum. “Ma surprinde ca, din nou, parlamentarii PSD si PNL au depasit o limita. Oamenii i-au trimis in Parlament sa participe la lucrari. Poate o fi ceva legat de primavara”, a afirmat Anastase.
Anastase a precizat ca ordinea de zi votata in sedinta Parlamentului de miercuri ar putea fi discutata in ziua de marti deoarece, deja, Camera Deputatilor si Senatul sunt convocate in sedinta comuna pentru ca directorul FMI sa se adreseze plenului. Presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca in plenul Parlamentului de miercuri s-a votat introducerea pe ordinea de zi a raportului SRTv, care urmeaza sa fie discutat in viitoarea sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului si de aceea acest punct nu se discuta in Birourile reunite. “Plenul Parlamentului a votat ordinea de zi. Cand se constata lipsa de cvorum, sedinta se suspenda, apoi se convoaca Birourile Permanente care decid data unei noi sedinte cu aceeasi ordine de zi, eventual cu completari”, a explicat Roberta Anastase, inainte de inceperea sedintei Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere.


(516 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Batalia din Parlament pentru sefia SRTv continua... | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58290314674377 seconds.