Luni, 29 Martie 2010 - 06:26 AM Aleg.RO: Pacientul Voicu spune ca arestarea sa încuviintata de Senat e ilegala

Publicat de: ---

Gândul Catalin Voicu cere Senatului sa fie ascultat în plen si sustine ca decizia privind arestarea preventiva e lovita de nulitate

? Senatorul sustine ca hotararea Parlamentului privind încuviintarea arestarii sale preventive este lovita de "nulitate absoluta"

Catalin Voicu încearca sa amane solutionarea în justitie a cererii de arestare a sa preventiva . Senatorul a solicitat, ieri, Parlamentului sa fie audiat în prima sedinta a plenului din aceasta saptamana, pe motiv ca hotararea de acum cateva zile privind încuviintarea arestarii sale este lovita de "nulitate absoluta". "Nu a fost îndeplinita conditia prealabila si obligatorie de ascultare în sedinta de plen a Senatului, prevazuta în Constitutie si în Statutul deputatilor si senatorilor", a argumentat Voicu cererea sa, aratand ca el solicita acum sa-i fie respectat un "drept constitutional, legal si regulamentar".

Senatorul s-a legat de faptul ca la momentul votului în plen el s-a aflat într-o situatie de "imposibilitate obiectiva" de a fi prezent, "fiind un fapt de notorietate publica datorita mass-media". Voicu explica, astfel, cum în noaptea de 23 spre 24 martie a fost internat în Spitalul Universitar de Urgenta pentru probleme cardio-vasculare, iar în data de 24, în jurul pranzului, a solicitat externarea pe propria raspundere pentru a se prezenta la sedinta Senatului, numai ca în timpul deplasarii, cu cateva minute înainte de lucrari, i s-a facut iar rau, fiind reinternat: "In aceste conditii am fost într-o situatie de imposibilitate obiectiva atat de a participa la sedinta de plen si de a fi audiat, cat si de a înstiinta conducerea Senatului si de a adresa o cerere scrisa pentru amanarea audierii subsemnatului".

"Ascultarea mea de catre Comisia juridica a Senatului, care s-a efectuat la cererea subsemnatului, nefiind obligatorie potrivit legii, nu poate fi echivalata cu ascultarea prealabila si obligatorie în plenul Senatului. In conditiile expuse, subsemnatul am fost privat de dreptul constitutional, legal si regulamentar de a-mi prezenta în plenul Senatului pozitia si apararile cu privire la cererea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, privind încuviintarea arestarii subsemnatului", scrie Voicu în solicitarea adresata Senatului. Toni Grebla: "Solicitarea pare mai mult sicanatorie"

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, sustine ca solicitarea înaintata de Catalin Voicu va fi dezbatuta abia marti de Biroul Permanent, pentru a se decide daca i se va da curs, adica în aceeasi zi în care sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie va discuta cererea de arestare preventiva. "Solicitarea a fost înregistrata la Cabinet. O voi înainta catre Biroul Permanent al Senatului care se va întruni marti si voi cere un punct de vedere pe acest subiect din partea Comisiei juridice a Senatului", a declarat Geoana.

Cererea lui Voicu a fost comentata de presedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Toni Grebla, el apreciind ca aceasta "pare mai mult sicanatorie". "Mai cauta un motiv în plus pentru a spune ca solicitarea de încuviintare a arestarii este nelegala", a adaugat Grebla. Marti, la ora 11, ICCJ va judeca cererea de arestare preventiva a lui Voicu, dupa ce, vinerea trecuta, DNA a depus solicitarea la Inalta Curte fiind invocate infractiunile de trafic de influenta în forma continuata, fals în înscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, în legatura cu fapte de coruptie, în forma continuata.


(580 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Pacientul Voicu spune ca arestarea sa încuviintata de Senat e ilegala | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.87109112739563 seconds.