Miercuri, 31 Martie 2010 - 06:23 AM Aleg.RO: Senatul a aprobat scrisoarea de intentie catre FMI

Publicat de: ---

WallStreet Senatorii au aprobat ordonata de urgenta 10/2010, privind ratificarea Scrisorii de intentie catre FMI si OUG 11/2010, privind ratificarea Memorandumului suplimentar de intelegere dintre Romania si UE, dezbaterea nefiind lipsita de dispute intre putere si opozitie .

Ordonanta privind ratificarea Scrisorii de intentie, semnata la 5 februarie 2010 de autoritatile romane si aprobata de FMI la 19 februarie, a fost aprobata cu 62 de voturi pentru, 18 impotriva si 18 abtineri, conform NewsIn.

Aceasta prevede suplimentarea partii de imprumut alocata Ministerului Finantelor Publice cu aproximativ 420 de milioane de euro (383.000.000 DST), reprezentand jumatate din transa a IV-a a FMI, pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice guvernamentale.

"Imprumutul de 20 de miliarde de euro a fost facut fara sa existe baza legala. Fiecare cetatean roman salariat este obligat sa plateasca o datorie de aproximativ 1.500 de euro, fara ca reprezentantii lui legali, ma refer la Parlament, sa-si fi exprimat acordul prin vot. Un numar restrans de persoane a decis, uzurpand calitatea oficiala a Parlamentului de a aproba prin lege un asemenea imprumut", a spus senatorul PNL Ioan Ghise.

Social-democratul Sorin Bota a anuntat ca PSD se va abtine de la vot, spunand ca votul pe acest acord ar fi dat "post-factum", in conditiile in care imprumutul a fost contractat deja in 2009.

"Pentru modul in care a fost gestionat acest imprumut si pentru faptul ca nu exista transparenta in utilizarea lui, grupul PSD se va abtine de la a vota acest proiect", a spus Bota.

Senatorii au mai aprobat impreuna cu Scrisoarea de intentie si modificarea Ordonantei de urgenta 99/2009, privind ratificarea Aranjamentului stand-by dintre FMI si Romania semnat la 24 aprilie 2009, precum si Scrisoarea suplimentara de intentie, semnata de autoritatile romane pe 8 septembrie 2009.

Aceste scrisori reglementeaza sumele din imprumut ce vor fi alocate beneficiarilor, respectiv Banca Nationala a Romaniei si Ministerul Finantelor Publice. Potrivit Acordului, transa a IV-a va fi trasa concomitent cu transa a III-a.

 


(569 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Senatul a aprobat scrisoarea de intentie catre FMI | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.92487192153931 seconds.