Vineri, 23 Aprilie 2010 - 05:47 AM Aleg.RO: Geoana: Basescu si Oprea au avut o intelegere pe pensiile militarilor, de care Boc nu a stiut

Publicat de: ---

Realitatea TV

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, joi seara, ca premierul Emil Boc nu a fost la curent cu o intelegere pe care ar fi avut-o seful statului cu ministrul Apararii, Gabriel Oprea, in privinta pensiilor militarilor, precizand ca Traian Basescu ar fi vrut sa le dea un anumit mesaj militarilor .

Geoana: Este evident ca a existat o intelegere intre domnul Basescu si domnul Oprea Imaginea 1/1

"Este evident ca a existat o intelegere intre domnul Basescu si domnul Oprea (...) Este clar ca domnul Boc nu a fost la curent de intelegerea Basescu - Oprea care are un scop, sa dea un mesaj catre armata, dar si catre serviciile de informatii si catre cei care lucreaza in MAI, care sunt mai numerosi si poate mai influenti. Si intr-un fel sa pregateasca si o anumita forma de mutare politica pe care sunt convins ca in toamna domnul Basescu o va face", a spus Mircea Geoana intr-o emisiune la Antena 3, fara sa precizeze anume la ce "mutare" se refera.

Totodata, presedintele Senatului a criticat "convocarea" membrilor Guvernului pentru o intalnire la Cotroceni, ceea ce "nu s-a intamplat niciodata in ultimii 20 de ani".

"Cred ca mai degraba a fost o intalnire cu doua scopuri, unul de a crea senzatia ca presedintele suna clopotelul de alarma si ca este foarte posibil ca Guvernul Boc, sau Boc personal sa se prabuseasca, ceea ce nu este adevarat - in continuare au nevoie unul de altul si in continuare vor opera unul impreuna cu celalalt. In al doilea rand ca sa se continue cateva proiecte politice care sa distraga atentia opiniei publice de la problemele cu adevarat importante: salarii, pensii, disponibilizari, locuri de munca, fonduri europene", a mai apreciat Geoana.

Premierul Emil Boc a fost de acord, miercuri seara, la intalnirea de la Guvern cu ministrul Apararii, Gabriel Oprea si ministrul Muncii, Mihai Seitan, cu formularea unor amendamente la Legea pensiilor, astfel incat pensiile militare sub 3.000 de lei sa nu fie afectate.

Potrivit unor surse care au participat la intalnire, premierul Emil Boc i-a convocat, miercuri seara, in jurul orei 20.30, la Guvern, pe ministrul Apararii, Gabriel Oprea si pe ministrul Muncii, Mihai Seitan, dar si specialisti din sistemul national de aparare-SRI, STS, SIE, SPP, MAI si Administratia Penitenciarelor. "Subiectul de discutie a fost pensiile militare, dezbaterile prelungindu-se pana spre miezul noptii", au precizat sursele.

In cadrul discutiilor, ministrul Oprea a demonstrat ca rezultatele MApN reiesite in urma simularilor pe forma actuala a legii pensiilor sunt cele reale si ca daca actul legislativ se va aplica in actuala forma, toate pensiile militare vor scadea cu un procent cuprins intre 19-69%. Astfel, ministrul Apararii a demonstrat ca informatiile furnizate de ministrul Muncii, Mihai Seitan, conform carora doar pensiile care depasesc 3.000 de lei vor scadea, au fost eronate. Astfel, cele mai mari scaderi, de aproximativ 69%, se vor inregistra in randul magistratilor militari, a aratat Oprea.

In acest sens, ministrul Oprea a sustinut varianta formularii unor amendamente la forma actuala a legii pensiilor, astfel incat pensiile militare mai mici de 3.000 de lei sa nu fie afectate. "Premierul a inteles situatia si l-a sustinut pe ministrul Oprea. Adoptarea acestor amendamente ar insemna ca 88% din totalul pensiilor militarilor din sistemul national de aparare nu vor scadea, procentul pentru personalul din Ministerul Apararii fiind de pana la 91%", au mai spus sursele.


(795 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Geoana: Basescu si Oprea au avut o intelegere pe pensiile militarilor, de care Boc nu a stiut | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55473303794861 seconds.