Luni, 26 Aprilie 2010 - 05:43 AM Aleg.RO: Teo Trandafir, noul deputat de Berceni

Publicat de: ---

evenimentulzilei Teo Trandafir, candidatul PDL, a castigat alegerile partiale pentru Camera Deputatilor . Potrivit numaratorii paralele efectuate de PSD, Trandafir s-a impus in fata Lilianei Minca, 54,04%-46,97%

Sursa: AGERPRES

Prezenta a fost extrem de redusa. Doar 14,65%, adica aproximativ 15.000 de alegatori din Colegiul 19.  Dintre acestia, 8.154 au votat cu Teo Trandafir, iar 6.939 cu Liliana Minca.

Lili si Teo, show dupa blocurile gri din Berceni

Doua doamne - Liliana Minca si Teo Trandafir - s-au luptat fara menajamente pentru deputatia Bercenilor. O inclestare dura a sacoselor cu pui, faina si conserve. Dusa in fiecare bucatarie, palier sau scara de bloc de pe raza cartierului bucurestean. Acuzatiile grave - de la mita electorala pana la vandalism - au impanat campania chiar si in ziua votului.

Tensiunea politica a fost atat de ridicata incat, daca, in final, cele doua candidate ar fi ajuns la un acord asupra unei dezbateri televizate, orice ar fi fost posibil. ?Oameni ai PDL platesc cu 50-100 de lei voturile pe strazile Costila si Uioara?, a reclamat stafful candidatei Aliantei PSD-PC, chemand ?Antena 3 si MAI sa-si faca datoria?. Cristian Preda, purtatorul de cuvant al democrat-liberalei Teo Trandafir, a replicat prompt: ?Autobuze ale Lilianei Minca cu votanti din Colegiul 19 sunt plimbate in excursii la Ruse, in Bulgaria, pentru ca, la intoarcere, oamenii sa fie dusi la vot?. Duritati - ca intre doamne Asa a aratat toata ?campania ca intre doamne?, dupa cum a caracterizat-o candidata PSDPC. Liliana Minca tocmai facuse ?lista pomenilor electorale ale PDL: pui, faina, arpacas, vin, prosoape flausate?. Acuzatia a fost doar raspunsul la ofensiva reprezentantilor candidatei PDL, Teo Trandafir. Acestia reclamasera distribuirea de ?pungi inscriptionate cu numele candidatei PSD-PC, care contin fluturasi electorali, o conserva cu ananas, avand greutatea de trei kilograme (care expira peste o luna de zile) si o sticla de plastic de doi litri, neetichetata, care contine vin?.?Avertizam populatia ca aceste produse, cu termen de valabilitate redus si fara surse clare de provenienta, pot reprezenta o sursa de imbolnavire?, s-a aratat ingrijorat stafful PDL.Cu sufletul furat Ca o coincidenta, ambele candidate au avut bannere si sloganuri asemanatoare. ?Liliana Minca a furat culoarea Teodorei Trandafir?, a sustinut stafful PDL cu referire la faptul ca si afisele candidatul PSD-PC erau pe fond verde. ?Au furat fara jena si sloganul lui Teo Trandafir, ?Mai mult suflet??, au continuat democrat- liberalii. Sloganul Lilianei Minca era: ?Cu mult suflet?. De la furt, acuzatiile au ajuns la vandalism. Reprezentantii PDL au acuzat ?vandalizarea prin folosirea de sticle de vopsea rosie? a sediului de campanie.

?Au furat culoarea Teodorei Trandafir. Au furat fara jena si sloganul, ?Mai mult suflet?.?CRISTIAN PREDA, purtatorul de cuvant al candidatei PDL Teodora Trandafir LA VOT IN BERCENI

Absenteismul scumpeste fiecare vot ?Observatorii nostri in sectiile de votare din zona Colegiului 19 nu au semnalat incidente majore?, ne-a declarat ieri Cristian Parvulescu, presedintele Asociatiei Pro Democratia.El a invocat un singur caz discutabil: Autoritatea Electorala Permanenta, care testeaza un proiect- pilot de informatizare a sectiilor de votare, a identificat o persoana care ar fi votat, desi sustinea contrariul. ?E vorba de o persoana in varsta. Pe calculator aparea ca ar fi votat, dar ea sustinea ca nu si nu avea autocolant. Ramane de vazut daca a fost o greseala de inregistrare sau o incercare de vot dublu?, a spus Parvulescu. Pe de alta parte, el sustine ca, daca discutam despre cumpararea de voturi, aceasta se petrece de multe ori inainte de ziua votului. ?Ramane sa vedem daca imaginile pe care le-ar fi filmat o televiziune exista si despre ce este vorba. Insa, avand in vedere prezenta redusa, fiecare vot conteaza, iar obisnuintele deja formate de a cumpara voturi vor fi folosite in continuare. Ma refer la ambele partide?, spune Parvulescu. El are si o explicatie pentru tensiunea din ambele tabere: miza depaseste granitele colegiului. PDL nu isi permite sa mai piarda o batalie in Capitala, in timp ce primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, duce ?o batalie de prestigiu?: ?Victoria sau infrangerea vor fi trecute in palmaresul sau?. Parvulescu adauga ca, prin acuzatiile de frauda, este posibil sa se incerce mobilizarea propriului electorat, dar s-a aratat sceptic fata de reusita demersului. (Romulus Georgescu)


(997 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Teo Trandafir, noul deputat de Berceni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5962929725647 seconds.