Luni, 26 Aprilie 2010 - 05:45 AM Aleg.RO: MCSI solicita Senatului infiintarea ANCOM

Publicat de: ---

WallStreet Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a transmis cea de-a 6-a scrisoare catre presedintele Senatului Romaniei, Mircea Geoana, prin care solicita demararea masurilor necesare pentru ca textul legii de aprobare a OUG 22/2009, privind infiintarea ANCOM, sa fie adoptat de urgenta .

Desi ministrul comunicatiilor si societatii informationale a informat in repetate randuri conducerea Senatului Romaniei asupra riscurilor ridicate de neaprobarea OUG 22/2009, aceasta nu a dat curs solicitarilor MCSI si afecteaza credibilitatea pe plan european a Romaniei.

In cadrul intalnirii avute cu ministrul comunicatiilor si societatii informationale Gabriel Sandu (foto) la Bruxelles, pe 26 martie, 2010, Neelie Kroes, vicepresedinte al Comisiei Europene si noul comisar pentru Agenda Digitala a reiterat faptul ca asigurarea independentei autoritatilor de reglementare in domeniul comunicatiilor reprezinta o prioritate a mandatului sau, subliniind importanta adoptarii urgente a OUG 22/2009 in forma negociata cu reprezentantii Comisiei Europene.

Procedura de infringement (scrisoarea Comisiei Europene din data de 29 ianuarie 2009) a fost deschisa anul trecut impotriva Romaniei pentru incalcarea independetei Autoritatii de Reglementare de catre Guvernul Tariceanu, iar inchiderea acestei proceduri nu va avea loc pana cand textul OUG 22/2009 nu va fi aprobat printr-o lege. In plus, avand in vedere ca a trecut un an de la inceputul procedurii de infringement, aceasta va fi accelerata, existand riscul unor sanctiuni de ordin finaciar la adresa Romaniei.

Desi in data de 22 aprilie 2009, actul normativ adoptat de Guvern a fost aprobat de catre Camera Deputatilor, dar aprobarea lui de catre Senat intarzie, nereusindu-se a se da votul final.

OUG 22/2009 cuprinde toate elementele prevazute de catre cadrul de reglementare european in domeniu, fiind conforma cu prevederile acestuia. A fost promovata ca urmare a negocierilor desfasurate de catre MCSI cu Doamna Viviane Reding, Comisarul European pentru societatea informationala si cu Domnul Fabio Colassanti, Director General in cadrul Directoratului General pentru Societatea Informationala.

Prin demersurile de urgentare a adoptarii acestei legi, ministrul Sandu doreste sa sublinieze importanta solutionarii acestei probleme care afecteaza dezvoltarea sectorului de telecomunicatii din Romania.

 


(897 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

MCSI solicita Senatului infiintarea ANCOM | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.76876783370972 seconds.