Marți, 27 Aprilie 2010 - 05:53 AM Aleg.RO: Catalin Voicu ramane in arest, dupa ce ICCJ a respins recursul

Publicat de: ---

Realitatea TV

Completul de 9 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis luni, definitiv, ca senatorul Catalin Voicu va ramane in arest inca 30 de zile, dupa ce recursul acestuia impotriva deciziei de prelungire a arestului din 23 aprilie a fost respins .

Recursul lui Voicu a fost respins/ Foto: gruprc.ro Imaginea 1/1

Avocatul lui Catalin Voicu, Ioan Cazacu, a cerut, luni, Completului de 9 judecatori al Instantei Supreme, la judecarea recursului impotriva prelungirii arestarii senatorului, desecretizarea intregului dosar care il priveste pe Voicu, motivand ca este necesara pentru a isi face apararea.

Cazacu a spus ca instanta de fond a respins aceasta cerere, insa nu si-a motivat decizia. In consecinta, Completul de 9 judecatori a stabilit ca se va pronunta si in privinta desecretizarii dosarului Voicu, clasificat in baza unui mandat de siguranta nationala.Mai mult, Cazacu a mentionat ca a cerut certificat ORNISS, in baza caruia poate vedea informatii clasificate, insa solicitarea i-a fost respinsa. La iesirea din sala de judecata, avocatul a explicat ca desecretizarea poate fi facuta de Instanta Suprema, insa decizia finala ii apartine CSAT-ului, pentru ca e institutia care a dispus clasificarea dosarului.In timpul sedintei de judecata, avocatul lui Voicu a reclamat faptul ca DNA a adus in fata instantei doar rezumate ale interceptarilor telefonice sau a redat selectiv din acestea. Mai mult, Ioan Cazacu a spus ca interceptarile din dosar sunt nule pentru ca au fost facute de SRI, fara participarea procurorului, asa cum prevede legea.Catalin Voicu si-a mentinut declaratia data in fata instantei de fond, insa a vrut sa precizeze ca, prin calitatea sa de senator, nu are putere asupra Executivului si a Politiei, ca sa poata sa le influenteze in vreun fel, cum sustin procurorii DNA."Nu am beneficiat de un proces echitabil. CEDO va avea ce sa faca in acest sens. Consider acest dosar o regizare", a adaugat senatorul.Senatorul Voicu le-a spus judecatorilor ca discutiile de la Restaurantul Select erau "de carciuma, intre prieteni", avand in vedere ca in acel local "veneau membrii de la toate partidele, fiecare partid avand etajul lui".Procurorul de sedinta si-a sustinut cererea de prelungire a mandatului de arestare, care a avut la baza mai multe motive. Astfel, conform propunerii DNA, este necesara arestarea preventiva a lui Voicu pentru inca 30 de zile, avand in vedere ca trebuie audiati aproximativ 20 de martori,  printre care si magistrati si urmeaza ca DNA sa primeasca actele de constatare facute de Garda Financiara la firmele implicate in cauza. In plus, sustine DNA, in dosar trebuie prezentat materialul de urmarire penala.


(833 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Catalin Voicu ramane in arest, dupa ce ICCJ a respins recursul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58981800079346 seconds.