Joi, 29 Aprilie 2010 - 05:58 AM Aleg.RO: Basescu a reprosat autoritatilor din Iasi ca nu au gasit un spatiu pentru un consulat al R. Moldova

Publicat de: ---

Realitatea TV

Presedintele Traian Basescu le-a reprosat, miercuri seara, autoritatilor iesene ca nu au reusit, de aproape un an, sa identifice un spatiu adecvat in care sa functioneze consulatul Republicii Moldova, declaratie care a dus la un schimb de replici intre seful statului si primarul Iasiului .

Basescu a fost in vizita la Iasi/ Foto: gruprc.ro Imaginea 1/1

"Ma uit ca de aproape un an nu se gaseste in Iasi, domnul primar, domnule presedinte al Consiliului Judetean, domnule prefect, o cladire adecvata pentru deschiderea Consulatului Republicii Moldova la Iasi", a spus Traian Basescu, cu ocazia unei intalniri cu studentii si tineri basarabeni, transmite corespondentul NewsIn. Aflat in sala, primarul Gheorghe Nichita a cerut aprobare pentru a urca la prezidiu si a comenta declaratia presedintelui. "Nu, domnule primar. Dati cladirea si apoi interveniti", a fost reactia sefului statului. In cele din urma, primarul a reusit sa ia cuvantul si l-a asigurat pe presedinte ca a identificat o cladire adecvata. "Pana in acest moment, nu am reusit cu ce am avut noi la primarie ca sa multumim Ministerul de Externe din R. Moldova. Am reusit, totusi, sa gasim un spatiu, sper de data asta adecvat, la fundatie (in centrul orasului, n.r.). N-am reusit sa gasim o alta casa pentru ca ne batem, domnule presedinte Traian Basescu, de aproximativ patru ani de zile sa facem un centru cultural european la Iasi si tot nu am reusit sa rezolvam", a precizat primarul, subliniind si eforturile pe care le-a facut primaria pentru a sprijini asociatiile studentesti. Primarul a fost intrerupt de seful statului in timpul interventiei sale. "In regula domnule primar, am inteles ca nu ati gasit o cladire adecvata. In rest, e o poveste frumoasa. Va asigur ca o sa se gaseasca in Iasi", a spus presedintele tarii. Ulterior, seful statului s-a adresat studentilor basarabeni si i-a sfatuit ca, daca vor sa fie respectati dupa ce termina facultatea, atunci cand trebuie sa acorde un raspuns la o intrebare, acesta sa fie "la problema".

"Nu vorbiti despre orice numai despre rezolvarea problemei nu. Acesta-i stilul politicienilor pe care ii vedeti labartati pe toate televiziunile. Fiti generatia a altfel de politicieni, care spun , va rog mult sa aveti in vedere ca Europa are nevoie de altfel de politicieni", a subliniat seful statului. Ministerul de Externe din Republica Moldova a solicitat Iasiului inca de anul trecut un spatiu adecvat pentru functionarea consulatului insa, pana in prezent, municipalitatea nu a identificat un imobil care sa corespunda cerintelor autoritatilor moldovene.

"Este o problema care stiu ca framanta pe destui dintre voi (studentii basarabeni, n.r.), aveti acte pe care sa le primiti de acasa si cred ca aceasta solicitare a Guvernului Republicii Moldova isi va gasi o rezolvare corespunzatoare foarte repede. Cu atat mai mult cu cat noi, dupa instalarea noului Guvern, am reusit sa achizitionam repede cladiri pentru cele doua consulate, Balti si Cahul, si, probabil foarte curand, un birou consular la Ungheni", a mai spus Traian Basescu.


(859 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Basescu a reprosat autoritatilor din Iasi ca nu au gasit un spatiu pentru un consulat al R. Moldova | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58659696578979 seconds.