Miercuri, 12 Mai 2010 - 05:18 AM Aleg.RO: Oprescu: Liviu Negoita vrea o strada din Centrul Istoric, sub pretextul reabilitarii

Publicat de: ---

Gândul Foto: Publimedia

Edilul sustine ca acestia au "interese în afara legalitatii"

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a acuzat marti, pe consilierii PD-L din Consiliul General al Municipiului Bucuresti si pe edilul sectorului 3, Liviu Negoita, ca-si urmaresc propriile interese chiar daca acestea sunt înafara legalitatii .

Intr-o declaratie de presa, Sorin Oprescu a spus:" domnul primar Liviu Negoita, de la sectorul 3, s-a adresat secretarului general al Primariei, pentru a initia o hotarare de consiliu, trimisa gata redactata, prin filierele lor de partid, pentru a prelua o parte din strada Lipscani. Tot pe filiera extraordinara convocata de grupul PDL pentru ziua de vineri. Chipurile, sub pretextul reabilitarii carosabilului rutier. Dar domnul Negoita ori nu stie, ori se face ca nu stie ca acea suprafata de 1700 de metri patrati, situata intre BCR Lipscani si BNR este o strada pietonala cu un sit arheologic pe ea, exista lucrari în derulare si investitii ale PMB aprobate de acelasi Consiliu General, investitii care sunt finalizate în proportie de 80%. Ce vrea de fapt domnul Negoita? Pai sa va spun eu: în urma cu un an, pe partea cealalta a BNR, domnul Negoita a ocupat in mod ilegal domeniul public pe strada Doamnei, pentru a realiza o parcare destinata exclusiv angajatilor institutiei. Intelegem dorinta domnului Negoita de a intra in gratiile guvernatorului, dar nu încalcand legea si ocupand abuziv spatiul tuturor bucurestenilor".

Primarul Capitalei a avut vorbe grele si pentru consilierii municipali PD-L. Acesta i-a acuzat ca vor sa-si impuna controlul total asupra RATB, "impunandu-si oamenii si preluand toate licitatiile. Nici vorba de modernizare, eficientizare, restructurare. Urmaresc, prin impunerea unor amendamente aberante si ilegale în regulamentul de organizare si functionare a aparatului de specialitate al Primarului, sa controleze si sa subordoneze toate compartimentele functionale ale Primariei Consiliului General. Asa vor sa subordoneze si sa sufoce totul" a afirmat Sorin Oprescu.

Reactia primarului general vine dupa ce la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti consilierii PD-L împreuna cu cei ai PRM si PNG i-au respins proiectele privin infiintarea unui serviciu municipal de ridicat masini, cele referitoare la salubrizarea orasului sau concesionarea unui teren pentru constructia unui imobil în care sa fie mutata arhiva din vechiul sediu al Primariei Capitalei. Dupa aprobarea proiectelor în care au fost direct interesati, cum ar fi cel de a investi 13 milioane de euro în drumuri pentru un proiect imobiliar, consilierii majoritari PD-L împreuna cu aliatii lor au parasit sala de sedinte. Pentru ca din neatentia unora dintre consilieri nu le-au trecut cateva proiecte acestia au convocat o sedinta extraordinara care va avea loc vineri.


(291 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Oprescu: Liviu Negoita vrea o strada din Centrul Istoric, sub pretextul reabilitarii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56233501434326 seconds.