Vineri, 25 Iunie 2010 - 06:00 AM Aleg.RO: Sindicalistii protesteaza la Cotroceni pentru a cere respingerea legilor austeritatii

Publicat de: ---

WallStreet Peste 3 .000 de sindicalisti vor picheta vineri Palatul Cotroceni, intre orele 9.00 si 11.00, pentru a-i cere presedintelui returnarea catre Parlament a legilor austeritatii, desi CCR nu s-a pronuntat asupra constitutionalitatii actelor normative, sustine liderul BNS, Ovidiu Jurca.

"Noi ne continuam protestele, iar vineri dimineata la ora 9.00 ne vom prezenta la Palatul Cotroceni pentru a-i cere presedintelui sa retrimita la Parlament legile austeritatii. Vor fi prezenti cel putin 3.000 de sindicalisti si probabil ca vor fi si multi pensionari. Nu putem sa mutam protestul la Curtea Constitutionala pentru ca ar fi trebuit sa cerem aprobare cu 72 de ore inainte", a precizat Jurca potrivit NewsIn, dupa ce Curtea Constitutionala a amanat joi luarea unei decizii cu privire la constitutionalitatea legilor ce vizeaza reducerea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.

CCR va continua vineri de la ora 9.00 dezbaterile privind constitutionalitatea legilor, cand este asteptata si o decizie in privinta contestatiilor depuse de opozitie la aceste acte normative.

Sindicalistii sunt dispusi sa continue protestele si pe timpul verii prin organizarea de pichete in fata prefecturilor din tara, daca legile vor obtine avizul CCR si in cazul in care presedintele Traian Basescu nu va returna catre Parlament legile ce privesc reducerea salariilor si a pensiilor.

"Nu vom astepta toamna pentru reluarea protestelor, ci vom demara o campanie de procese in instanta impotriva masurii de reducere a salariilor si vom continua pichetarile in tara pentru ca nu toti bugetarii vor fi plecati in concedii pe timpul verii", a mai spus Jurca.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, declara saptamna trecuta ca primele efecte ale legii de reducere a salariilor bugetarilor cu 25% si a pensiilor cu 15% vor fi resimtite in luna august si ca drepturile salariale ale lunii iunie nu vor fi afectate.

"Incepe reducerea cu luna iulie, care se plateste in luna august", preciza Vladescu, care adauga ca de masura de reducere a salariilor vor fi afectati doar angajatii care sunt platiti de la buget, nu si cei din companiile comerciale.

 


(694 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Sindicalistii protesteaza la Cotroceni pentru a cere respingerea legilor austeritatii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.83050990104675 seconds.