Miercuri, 01 Septembrie 2010 - 06:22 AM Aleg.RO: Deputat PSD: Guvernul se pregateste sa-i trimita din nou pe bugetari in concediu fara plata (VIDEO)

Publicat de: ---

Antena 3

Guvernul se pregateste sa-i trimita din nou pe bugetari in concediu fara plata, timp de cinci zile . Cel putin asa sustine social democratul Ciprian Nica. Solutia ar fi preferata inlaturarii din sistemul public a clientelei politice, instalata de PD-L. Potrivit lui Cipria Nica, PDL pregateste noi masuri de austeritate care ii vor afecta, inca o data, pe profesori, cadre medicale, politisti si alti angajati din sistemul bugetar. Este vorba despre o noua runda de cinci zile de concedii fara plata, pe care guvernul ar putea-o pune in aplicare in aceasta toamna pentru tot sectorul bugetar. "Toti bugetarii vor fi din nou trimisi acasa ca urmare a faptului ca Boc nu vrea sa ii disponibilizeze pe clientii politici angajati in ministere, in ultimul an!", sustine Nica, intr-un comunicat de presa dat publicitatii luni.Deputatul PSD apreciaza ca reforma administrativa la nivel local se reduce doar la demiterea din functii a celor care nu sunt agreati de catre actuala putere. "Spre exemplu, in judetul Vrancea, la Casa de Pensii, directorul PDL a comis un abuz atunci cand a disponibilizat un functionar public aflat in concediu medical a carui singura "vina" este aceea ca este ruda de gradul I cu un membru PSD. Iar lista cu abuzuri pe care reprezentantii PD-L le fac in numele "reformei" este mult mai mare", se arata in comunicatul lui Nica.Pesedistul acuza actualul guvern ca subordoneaza necesitatea reformelor intereselor de partid astfel incat clientela politica a PD-L sa nu fie afectata de constrangerile bugetare actuale. "Trimiterea bugetarilor intr-un nou concediu fara plata de cinci zile nu reprezinta altceva decat pretul pe care cateva sute de mii de oameni, a caror angajator este statul, vor fi sacrificati pentru cateva mii de clienti politici din ministere, de care guvernul PDL nu se poate dispensa", conchide Nica.

Antena 3


(232 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Deputat PSD: Guvernul se pregateste sa-i trimita din nou pe bugetari in concediu fara plata (VIDEO) | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 3.6735188961029 seconds.