Joi, 02 Septembrie 2010 - 05:55 AM Aleg.RO: Basescu trage Suediei o flegma in figura. Ne reprezinta?

Publicat de: ---

Puterea

Traian Basescu a declarat miercuri, potrivit unui site al admiratorilor sai, ca fostul ambasador al Suediei s-a transformat in geambas de avioane . Presedintele a sanctionat,  astfel, eforturile diplomatiei scandinave pentru promovarea ofertei de avioane Grippen. In 2004, acelasi Base a spus despre premierul francez Raffarin ca a venit in vizita oficiala in Romania ca sa-si ia tainul de la Nastase. Atunci, el reprezenta Opozitia. E posibil ca diplomatia franceza sa fi tinut minte, dar marele public nu cred ca a pierdut doua secunde sa afle ce a spus un politician din Bucuresti, la un talkshow. Astazi, flegma aruncata smechereste, ca in portul Agigea, pleaca din gura unui om care ii reprezinta pe toti romanii: si pe cei care l-au ales, si pe cei care regreta acum fapta. Este exclus ca fostul ambasador sa actioneze de capul lui, deci jignirea e incasata de statul suedez.  Ne intereseaza ce gandesc suedezii despre romani, ca doar pe suedezi  ii invitam la mare, cu reclame de milioane de euro platite de stat?

Greu de spus ce e mai important: investitiile suedeze in Romania sau invitarea lui Basescu la Casa Alba? Poate nici americanilor, care vor sa ne vanda F16, nu le convine o astfel de abordare ce creste tensiunea in jurul contractului si aduce argumente celor care vor sa blocheze proiectul. Nici macar imaginea lui Basescu nu are de castigat: iesirea sa e inca un argument in favoarea celor care ii propun suspendarea.

Habar n-am care avioane sunt mai bune. HotNews  gaseste puncte tari si puncte slabe ambelor oferte. Personal, cred, ca omul de pe strada, ca americanii au castigat mai multe razboaie  in F16 decat orice alt avion (chiar daca mai mare nevoie am avea de maternitati decat de arme). Ce arunca insa suspiciuni asupra oricarei oferte ar fi sustinute de Basescu este urmatoarea observatie: ?Romania a fost criticata deschis pentru ca  nu a aderat inca la Codul de conduita pentru Achizitii Militare, fiind singurul stat din UE27 care nu a semnat inca acest acord,  ce presupune transparentizarea achizitiilor de armament?. Astfel ca putem zice, ca fostul primar al Capitalei: Basescu e geambas de avioane care vrea sa-si ia tainul de la vanzatorii de F16.(209 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Basescu trage Suediei o flegma in figura. Ne reprezinta? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.3275530338287 seconds.