Luni, 25 Octombrie 2010 - 05:59 AM Aleg.RO: Voinescu: M-am linistit în privinta motiunii dupa ce am vazut Congresul PSD

Publicat de: ---

Gândul Voinescu: M-am linistit în privinta motiunii dupa ce am vazut Congresul PSD

Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat, duminica, la Timisoara, ca s-a "linistit în privinta motiunii" dupa ce a vazut Congresul PSD si a citit programul acestora de guvernare, care este "fantasmagoric" .

Sever Voinescu a afirmat, în timpul dezbaterii "Doctrina populara. Sinteza valorilor si principiilor dreptei", la care au participat aproximativ o suta de membri si lideri ai PDL Timis, ca este "linistit" în privinta sanselor de succes ale motiunii de cenzura dupa ce a citit programul de guvernare si a vazut Congresul PSD.

"M-am uitat la programul PSD si am zambit. Caracterul lui este caraghios, citind acel program niciun om politic rational nu poate admite sa înlature un guvern pentru a aduce la putere niste oameni care cred ca ceea ce scrie în programul PSD este realist. Prin urmare, m-am linistit în privinta motiunii de cenzura imediat dupa ce le-am vazut Congresul si le-am citit programul", a spus Voinescu.

Ulterior, întrebat de jurnalisti daca motiunea de cenzura are sanse sa fie aprobata, Voinescu a afirmat ca aceasta nu are nicio sansa.

"Este un program cu totul nerealist. Romania, astazi, nu îsi permite ceea ce PSD propune în mod demagogic, adica cresteri de salarii bruste, cresteri de pensii si asa mai departe. (...) Nu are nicio sansa aceasta motiune", a spus deputatul PDL.

Intrebat daca la votarea motiunii vor exista "tradari" din partea parlamentarilor PDL, Voinescu a raspuns ca mai degraba trei sau patru deputati de la PSD vor "trada".

"In tot razboiul acesta psihologic dinaintea motiunii, cei de la PSD spun ca nu stiu cati de la PDL vor trada, eu spun ca stiu mai degraba vreo trei-patru cazuri de la PSD care nu ar vota motiunea. Eu va spun un lucru: PSD si PNL nu au - si se va dovedi miercuri - majoritatea pentru a trece motiunea", a afirmat Sever Voinescu.

El a recunoscut ca exista critici ale parlamentarilor PDL legate de activitatea Guvernului.

"Evident sunt critici în interiorul PDL, dar perspectiva oferita de PSD, cea a unui Guvern care sa conduca dupa un program fantasmagoric, care blocheaza Romania în criza, nicidecum nu o scoate, este o solutie la care niciun om politic si sunt convins ca niciun coleg de-al meu din PDL nu va achiesa. Problema aici nu este atat de relatie între noi si Guvern, ci de perspectiva trecerii acestei motiuni, care ar fi catastrofala. Dar eu îi linistesc pe oameni, nu se va întampla", a conchis Voinescu.

Valeriu Stoica, Sever Voinescu si Catalin Avramescu au participat, duminica, la Timisoara, la dezbaterea intitulata "Doctrina populara. Sinteza valorilor si principiilor dreptei".

Motiunea de cenzura intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", initiata de opozitie, a fost prezentata, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. Textul motiunii are 14 pagini.

Documentul va fi dezbatut si votat în data de 27 octombrie, cu începere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea motiunii de cenzura sunt necesare 236 de voturi favorabile.

Alianta D.A., cea mai buna constructie politica pe care a avut-o tara în ultimii 20 de ani

Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat, duminica, la Timisoara, ca a fost si este "un mare fan al Aliantei D.A.", adaugand ca, în opinia sa, aceasta a fost "cea mai buna constructie politica pe care a avut-o Romania în ultimii 20 de ani".

Sever Voinescu le-a declarat jurnalistilor prezenti la dezbaterea cu tema "Doctrina populara. Sinteza valorilor si principiilor dreptei", la care au participat aproximativ o suta de membri si lideri ai PDL Timis, ca este un "mare fan" al Aliantei D.A.

"Din punctul meu de vedere, corpul de idei care alcatuieste doctrina populara este exact resortul care poate scoate Romania din criza. Ca om de dreapta, aici, în spatiul de idei doctrinare de dreapta, trebuie sa se reuneasca, sa se armonizeze toate nuantele gandirii de dreapta. Eu sunt si în plan politic un sustinator al uniunii fortelor pe partea dreapta a esichierului politic. Am fost si sunt un mare fan al Aliantei D.A, cred ca a fost cea mai buna constructie politica pe care a avut-o Romania în ultimii 20 de ani", a spus Voinescu.

Potrivit acestuia, Alianta D.A. "s-a pulverizat înainte de a-si fi consumat potentialul real".

"Ea, din pacate, s-a pulverizat cu mult înainte de a-si fi consumat potentialul real, din punct de vedere politic. Si cred ca o constructie larga, flexibila, a tuturor fortelor de dreapta, aduse împreuna de gandirea doctrinara care le anima este extrem de necesara Romaniei", a afirmat Voinescu.

De asemenea, si vicepresedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, în timpul dezbaterii, ca PDL ar trebui sa aiba un "partener firesc", care este PNL.

"PDL ar trebui sa aiba un partener firesc, care este PNL. Noi am încercat si în 2008 si în 2009 sa cream o solidaritate între aceste doua partide. Am creat oferte foarte generoase, care au fost refuzate pentru ca liderii PNL au crezut ca principalul adversar suntem noi, nu PSD", a spus Stoica.

In opinia sa, liderii PNL dau dovada de "naivitate politica" atunci cand considera ca pentru a castiga "competitia de dreapta" trebuie sa desfiinteze PDL si nu înteleg ca PSD are nevoie de ei doar pentru a castiga "batalia" pe care o duce cu democrat-liberalii.

"Ei cred ca pentru a castiga competitia de dreapta trebuie sa ne desfiinteze pe noi. Este o naivitate politica. Pentru ca domnul Iliescu le-a declarat membrilor social-democrati ca principalul lor adversar este PNL. Nu înteleg liberalii ca PSD are nevoie de ei doar pentru a castiga batalia cu noi, pentru a ajunge la putere si apoi a se dezbara de ei? Este politica pe care stanga o face de 20 de ani! Nu învata nimic din politica europeana din ultimii 200 de ani colegii nostri liberali?", a spus Stoica.

Valeriu Stoica, Sever Voinescu si Catalin Avramescu au participat, duminica, la Timisoara, la dezbaterea intitulata "Doctrina populara. Sinteza valorilor si principiilor dreptei".

Bogdan Marta, corespondenti@mediafax.ro


(661 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Voinescu: M-am linistit în privinta motiunii dupa ce am vazut Congresul PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.7110209465027 seconds.