Miercuri, 27 Aprilie 2005 - 07:49 AM Aleg.RO: UDMR - indecisa in privinta posibilitatii de revocare a presedintelui Camerei Deputatilor

Publicat de: CR

cronicaromana Presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), Marko Bela, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor in sensul introducerii posibilitatii revocarii presedintelui acestui for legislativ reprezinta o problema deschisa in cadrul coalitiei guvernamentale. “Din punctul nostru de vedere nu consider o urgenta problema presedintelui Camerei, dar putem discuta acest subiect cu partenerii din coalitie”, a spus Marko Bela. El a adaugat ca detinerea de catre opozitie a presedintiei celor doua camere parlamentare creeaza ocazional probleme, dar a subliniat ca posibilitatea revocarii acestora a fost analizata de Curtea Constitutionala care a atras atentia asupra neconstitutionalitatii unui astfel de demers. “Nu am putea accepta o modificare a regulamentului care incalca prevederile Constitutiei, avem dubii in ceea ce priveste rezolvarea acestei probleme”, si-a manifestat scepticismul presedintele UDMR.
De asemenea, UDMR spera ca diferentele de opinie pe marginea legii minoritatilor sa fie rezolvate rapid in interiorul Consiliului National de Conducere al coalitiei guvernamentale.
Presedintele Uniunii, Marko Bela, a subliniat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca legea minoritatilor nu este “subiect de zanzanie in coalitie”, pe marginea acestui text legislativ existand doar puncte de vedere diferite.
Marko Bela a amintit ca legea minoritatilor face parte din programul guvernamental si ca este imperativa reglementarea cadrului juridic privind autonomia culturala. Potrivit liderului unional, principalele obiectii se refera la puterea de decizie in cazul autonomiei culturale, UDMR sustinand largirea acesteia prin restrangerea puterii decizionale a ministerelor culturii si a celui al educatiei la nivel local. Legea minoritatilor se afla in proces de avizare de catre ministere si se asteapta si punctul de vedere al Comisiei de la Venetia si al OSCE pe marginea textului legislativ. Marko Bela a adaugat ca in procesul de avizare singurele ministere care au avut obiectii au fost cel al culturii si justitiei.


(1300 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la CR


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

UDMR - indecisa in privinta posibilitatii de revocare a presedintelui Camerei Deputatilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.