Miercuri, 27 Aprilie 2005 - 07:49 AM Aleg.RO: Dispute intre Putere si Opozitie, la Camera Deputatilor

Publicat de: O.Voinea

cronicaromana Deputatii au respins, ieri, cu 169 de voturi impotriva si 100 de voturi pentru, proiectul de lege privind respingerea Ordonantei de urgenta nr. 11/2005 pentru abrogarea alineatului 2 al articolului 38 din OUG nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicatiilor. La acest proiect de lege, care are caracter organic, fiind necesare 167 de voturi pentru adoptare, Camera Deputatilor este camera decizionala.
Inainte de inceperea sesiunii de voturi finale de marti, grupul parlamentar liberal a solicitat verificarea prezentei la lucrari a deputatilor prin apel nominal. In urma apelului, s-a constatat ca in sala sunt prezenti 269 de deputati, 63 fiind absenti. Bogdan Niculescu Duvaz (PSD) a contestat rezultatul votului la proiectul de lege mentionat, sustinand ca o numaratoare paralela efectuata de social democrati ar fi dat ca rezultat 137 de voturi impotriva si 107 voturi pentru, si a cerut reluarea numaratorii. Lucian Bolcas (PPRM) a sustinut ca orice grup parlamentar are dreptul de a contesta rezultatul votului.
Titu Gheorghiof (PNL) a afirmat ca nu se poate relua votul din motive procedurale, odata ce procedura de vot a fost demarata. Marton Arpad (UDMR) a spus ca respingerea proiectului de lege de respingere a Ordonantei nu trebuie sa fie echivalata cu adoptarea acesteia, cea mai indicata varianta fiind acordarea unui vot pentru adoptarea Ordonantei.
Pantelimon Manta (PUR) s-a situat pe o pozitie identica cu UDMR, considerand ca este necesar un vot pentru adoptarea Ordonantei. Guvernul Tariceanu a propus abrogarea alineatului 2 al articolului 38 din OUG nr. 79/2002, pentru ca exercitarea de catre primul-ministru a prerogativei de conducere a Guvernului si implicit a activitatii tuturor institutiilor publice din subordinea Guvernului este incompatibila cu existenta unor limitari a posibilitatii sefului Executivului de a numi si elibera din functie conducatori ai organelor de specialitate subordonate Guvernului, cum se precizeaza in expunerea de motive care insoteste actul normativ.


(1108 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la O.Voinea


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Dispute intre Putere si Opozitie, la Camera Deputatilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.