Miercuri, 27 Aprilie 2005 - 07:50 AM Aleg.RO: Parlamentarii PPRM au depus un amendament de respingere a proiectului de lege privind declararea averilor

Publicat de: CR

cronicaromana Presedintele grupului Partidului Popular Romania Mare (PPRM) din Camera Deputatilor, Lucian Bolcas, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca parlamentarii PPRM au depus un amendament de respingere la proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind declaratiile de avere. Lucian Bolcas considera ca fiind “de o extrema gravitate” acea prevedere care apartine exclusiv Guvernului si care ii obliga pe parlamentari sa indeplineasca anumite acte referitoare la statutul lor juridic, fiind fixate termene si sanctiuni pentru neindeplinirea acestora.
“Guvernul stabileste in mod unilateral cand un parlamentar poate sa-si mai continue mandatul sau nu. Cu alte cuvinte, statutul parlamentarului este la mana Guvernului, acesta fiind un atentat la independenta institutiei legiuitoare a Romaniei”, a apreciat Bolcas.
Parlamentarul PPRM considera ca proiectul de lege incalca principiul separatiei puterilor in stat si permite emiterea de ordonante de urgenta in domeniul organizarii institutiei fundamentale a statului - Parlamentul, aspect interzis de Constitutie. “Daca se vor accepta aceste idei, s-a facut primul pas catre institutia unui stat totalitar”, a adaugat Bolcas.
In alta ordine de idei, liderul PPRM a afirmat ca momentul istoric trait de Romania la 25 aprilie, semnarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeana, se datoreaza in exclusivitate meritelor poporului roman, si nu ale guvernelor de pana acum. In opinia sa, guvernantii care s-au succedat in ultimii ani au facut greseli care au fost tot atatea piedici in calea integrarii europene. “S-a dovedit insa ca integrarea este un proces ireversibil, iar poporul roman este cel care este alaturi de valorile Europei”, a adaugat Bolcas.
El a criticat, in context, faptul ca in 15 ani de democratie problema independentei justitiei nu a fost rezolvata, iar ministrii de resort au actionat in acest domeniu “dupa bunul lor plac”. (I.B.)


(822 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la CR


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Parlamentarii PPRM au depus un amendament de respingere a proiectului de lege privind declararea averilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.