Marți, 30 Noiembrie 2010 - 06:15 AM Aleg.RO: Deputatii si-au marit cu sapte milioane de lei bugetul pe 2011

Publicat de: ---

cronicaromana Biroul permanent al Camerei Deputatilor a aprobat,ieri, cu unanimitate de voturi, bugetul forului pentru anul 2011, care se ridica la aproape 220 de milioane de lei si nu prevede achizitionarea de masini, a anuntat chestorul Gheorghe Albu .
De mentionat ca bugetul deputatilor pe anul 2010 a fost de 212.839.000 de lei. La un calcul sumar, observam ca bugetul pe anul viitor a crescut cu aproape sapte milioane de lei. Cu toate acestea, versiunea deputatilor este diferita. “Spre deosebire de bugetul pe anul acesta, la bugetul prognozat pe anul viitor inregistram o crestere de numai 3% in cifre absolute, adica este chiar si sub rata inflatiei. In mod normal, nici aceste date nu reflecta cu adevarat diminuarea sau redimensionarea bugetului, pentru ca foarte multe sume de aici sunt fonduri rambursabile, pe care, dupa ce le vom cheltui in prima etapa, le vom lua inapoi spre sfarsitul anului viitor, sfarsitul lunilor august, septembrie, octombrie”, a explicat Albu.
El a precizat ca in proiectul de buget pe anul 2011 nu sunt incluse sume pentru premii, prime de vacanta si achizitionarea de autoturisme, si ca fondurile pentru posta, telecomunicatii, telefoane, internet au scazut sub 96%, iar cele pentru deplasari interne la 90% si fondul de protocol la 94%. “Autoturismele au fost scoase din acest buget, asteptam, probabil, ca anul viitor, la rectificare, daca va fi cazul, daca economia va merge asa cum vom spera, sa reluam, daca se impune, aceasta discutie”, a aratat Albu.
El a precizat ca cifrele din buget reprezinta scaderi dramatice. Chestorul a precizat ca bugetul pentru 2011 al Camerei nu include si sumele necesare organizarii Adunarii Parlamentare a NATO, care vor fi asigurate din rezerva Executivului. Bugetul Camerei Deputatilor pentru 2011 de 219.473.000 de lei a fost aprobat cu voturile reprezentantilor PDL si UDMR din Biroul permanent.


(595 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Deputatii si-au marit cu sapte milioane de lei bugetul pe 2011 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71697807312012 seconds.