Miercuri, 22 Decembrie 2010 - 06:06 AM Aleg.RO: Geoana: Demersul Frantei si Germaniei, o lovitura dura la adresa Romaniei

Publicat de: ---

Gândul Geoana: Demersul Frantei si Germaniei, o lovitura dura la adresa Romaniei Foto> Mihai Dascalescu

"Eu în continuare consider ca aceasta decizie, care începe sa devina realitate, este nedreapta la adresa Romaniei, este nelegala din punctul de vedere al dreptului european", a declarat, marti, presedintele Senatului .

El a subliniat ca nu exista niciun fel de legatura între obligatiile Schengen si alte obligatii pe care Romania sau Bulgaria le-ar putea avea si a opinat ca, într-un fel, se confirma "o anumita discriminare" la adresa Romaniei.

"Romania nu este o tara de mana a doua în Europa", a tinut sa precizeze senatorul.

Presedintele Senatului a apreciat ca gestul celor doua tari este unul neprietenesc si ca are în spate o motivatie politica ce excede Tratatul european si obligatiile pe care Romania si le-a asumat.

Geoana a afirmat, pe de alta parte, ca Romania a investit din bani europeni, dar si din bani proprii sume imense pentru securizarea frontierelor.

"Ar fi fost, poate, mai onest din partea partenerilor europeni sa ne spuna ca aveau o intentie ascunsa cu privire la Romania si poate alocam acei bani în alta zona si etapizam resursele financiare si efortul care s-a facut în Romania, indiferent de guvern, pentru alte scopuri, poate pentru sanatate, paote pentru educatie, poate pentru integrarea populatiei roma în Romania", a mentionat senatorul.

Intrebat daca nu ar fi utila, în aceste conditii, o decuplare a Romaniei de Bulgaria, în privinta demersurilor pentru aderarea la Schengen, Geoana a sustinut ca jocul în care se încearca sa se vada care dintre cele doua tari ar fi vinovata este contraproductiv.

"Suntem împreuna cu Bulgaria, ne place sau nu. Am intrat împreuna în acelasi mecanism de cooperare pe Justitie, suntem în aceeasi barca si nu îmi place sa arat cu degetul catre vecinii mei din sud, asa cum descurajez vecinii din sud sa arate cu degetul catre Romania atunci cand ceva merge prost la noi", a afirmat Geoana.

Presedintele Senatului a adaugat ca, în acest moment, este o atmosfera foarte proasta în Europa, cauzata si de situatia economica proasta si de somajul înalt, el apreciind ca se cauta tapi ispasitori, se pregatesc alegeri viitoare.

"Este nedrept fata de Romania", a conchis Geoana.

Citeste primul stirile care conteaza, direct de pe telefonul tau mobil! m.gandul.info


(758 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Geoana: Demersul Frantei si Germaniei, o lovitura dura la adresa Romaniei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.563236951828 seconds.