Miercuri, 09 Februarie 2011 - 06:03 AM Aleg.RO: Basescu, dezamagit de PDL: Daca vor pierde majoritatea, voi face compromisuri pentru a da un guvern

Publicat de: ---

Realitatea TV

Presedintele Traian Basescu a declarat marti seara, intr-o emisiune TVR, ca este dezamagit de atitudinea coalitiei de guvernare de marti, cand Camera Deputatilor a respins cererea procurorilor de a-l aresta pe deputatul PDL Dan Pasat, si a spus ca nu mai are nicio pretentie de la democrat-liberali . Basescu este nemultumit si de "inceputul de campanie" pe care PDL si-l face intern.

Basescu: Nu mai astept nimic de la PDL / FOTO: Grup RC Imaginea 1/1

Intrebat daca a discutat despre semnarea unui eventual protocol de functionare al coalitiei de guvernare, Traian Basescu a spus: "Nu am discutat si, dupa ziua de astazi, cand am vazut cat rau a putut sa faca coalitia tarii, pentru ca stiu care va fi efectul in raportul de tara, pur si simplu pentru mine nici nu mai conteaza daca vor avea sau nu un protocol. Nu ma intereseaza ce fac. Sa duca acordul cu Fondul inainte, iar politic este treaba lor".

"Sper sa mai guverneze cat mai poate sa guverneze si sa duca programul asta pe care l-am discutat cu Fondul, cu voia intregii coalitii, sa-l duca mai departe sau atat cat vor putea sa-l duca, cat are capacitatea sa-l duca. Ca, daca vor ajunge la concluzia ca trebuie sa treaca la populisme, nu vor putea sa-l duca", a mai spus presedintele.

"Primul responsabil este partidul cel mai mare, PDL. Nu mai astept nimic de la ei dupa ziua de azi. Si dupa inceputul de campanie pe care si-l fac intern, pentru ca am vazut niste reactii publice si-mi arata ca au dimensiune mica, ca oameni politici", a spus Basescu, evitand sa spuna la ce membri PDL se refera.

In ceea ce priveste "previziunea" lui Dan Voiculescu, ca presedintele va fi spendat pana la finele lunii martie, Traian Basescu a declarat: "Daca actuala majoritate pierde majoritatea in Parlament, nu-mi ramane decat sa iau nota, sa vad o motiune reusita, sa chem partidele la consultari si sa incerc o solutie politica. Voi cauta solutii si voi face compromisuri pentru a da un guvern. Dar daca se va ajunge aici. Eu cred insa ca nu se va ajunge".


(477 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Basescu, dezamagit de PDL: Daca vor pierde majoritatea, voi face compromisuri pentru a da un guvern | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.7993438243866 seconds.