Miercuri, 09 Februarie 2011 - 06:04 AM Aleg.RO: Geoana: Este inacceptabil ca Parlamentul sa fie o simpla butaforie

Publicat de: ---

Gândul Geoana: Este inacceptabil ca Parlamentul sa fie o simpla butaforie

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat, marti, ca institutia pe care o conduce va lansa o serie de dezbateri publice, afirmand ca este inacceptabil ca Parlamentul sa fie o simpla butaforie în care, în mod formal, i se prezinta rapoarte de catre institutiile din subordine .

"Saptamana viitoare vom invita ministrul Muncii si factorii guvernamentali de resort pentru o prima dezbatere privind Codul Muncii si Codul Social, care se afla la nivel de pregatire la nivel guvernamental. Nu vrem sa ne trezim din nou cu o forma pe care Guvernul o aproba si o trimite în Parlament doar pentru o simpla aprobare formala. De aceea, vom intra într-o dezbatere extrem de serioasa si vom încerca sa aducem o viziune echilibrata cu privire la acest adevarat razboi pornit de la cel mai înalt nivel împotriva statului social", a declarat Mircea Geoana.

El a adaugat ca o alta tema de dezbatere va fi legata de masurile adoptate în zona sanatatii.

"Vom invita ministrul Sanatatii si ministrul Muncii pentru o dezbatere cu privire la aceste comasari de spitale si unitati spitalicesti si medicale. Vom dori sa avem un punct de vedere mult mai clar cu privire la modul în care aceste decizii se iau si a implicatiilor sociale si profesionale ale acestor decizii", a mai spus Geoana.

Totodata, el a spus ca Biroul Permanent al Senatului a decis extinderea pana la mijlocul lunii februarie a termenului pana la care comisiile de specialitate se vor apleca asupra viitoarei politici de coeziune europeana.

"Nu în ultimul rand, am invitat colegii mei din Biroul Permanent si vom avea o discutie dedicata exclusiv rolului si modului în care Parlamentul, în speta Senatul, va trebui sa-si asume cu mult mai mare energie si responsabilitate rolul si obligatia de a monitoriza activitatea Guvernului si a institutiilor care se afla sub autoritatea sau sub jurisdictia noastra. Este inacceptabil ca la 20 de ani dupa schimbarile din 1989 Parlamentul Romaniei sa fie o simpla butaforie în care în mod formal i se prezinta rapoarte, strategii si nu exista instrumente reale de control si monitorizare a activitatii acestora. Am încredere în faptul ca senatorii nostri vor întelege ca este vorba si de influenta si de prestigiul institutiei noastre. Atata vreme cat vom fi simpli actori pasivi la deciziile mari ale tarii, nici aprecierea si nici încrederea populatiei nu vor creste în institutia noastra", a conchis presedintele Senatului.

Gabriel Pecheanu, gabriel.pecheanu@mediafax.ro

Citeste primul stirile care conteaza, direct de pe telefonul tau mobil! m.gandul.info


(523 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Geoana: Este inacceptabil ca Parlamentul sa fie o simpla butaforie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.8702249526978 seconds.