Vineri, 29 Aprilie 2005 - 08:11 AM Aleg.RO: "Producția de texte" a deputaților

Publicat de: Cornelia Drăghici

azi Declarațiile politice rostite de deputați de la tribuna plenului frizează nu de puține ori ridicolul. În loc să discute despre probleme generale, politica Guvernului, cum ar trebui ea îmbunătățită, în loc să ofere soluții, unii dintre deputați își prezintă frustările personale, sau delațiuni la adresa adversarilor politici. Tindem să-i dăm dreptate premierului Călin Popescu Tăriceanu în legătură cu modul în care deputații abordează interpelările la adresa Guvernului, chiar și declarațiile politice. Spre exemplu, marți, în cadrul programului de declarații politice, mulți dintre cei înscriși la cuvânt au prezentat adevărate opere epice. Este și cazul deputatului PNL Dan Mihai Marian.
"În comuna Hoceni, primarul PSD a depășit de mult limitele bunului simț. În loc să-și pună probleme de genul cum va afecta aderarea României la UE situația gospodăriilor individuale bazate pe producția de subzistență, acesta fugărește opozanții politici cu mașina, mută stâlpii de electricitate din fața caselor celor care simpatizează cu Alianța DA PNL-PD, trimite bilețele anonime în care amenință pe cei pe care îi bănuiește că au votat cu adversarii săi politici la alegerile din 2004. Acest primar, care se manifestă de parcă ar fi un câine fără stăpân, a instituit de capul lui și o taxă de salubritate, pe care o folosește pentru a-și intimida adversarii. Celor care își transportă gunoiul menajer cu atelaje proprii le deversează gunoi în fața porții, după care îi amendează", a declarat el în fața plenului Camerei Deputaților.
După subiectul cu gunoaiele, a sosit unul cu miresme de primăvară și limbaj de lemn. Tot din partea deputaților puterii. Liderul liberal Eugen Nicolăescu a făcut și el o declarație, care a început astfel: "Așa cum ne încântă primele miresme primăvăratice, tot astfel ne sensibilizează și ne luminează apropierea sărbătorii primăverii, a sărbătorii Învierii Domnului. (...) Avem de înfăptuit lucruri mărețe și acestea ne cer abnegație, corectitudine și mai ales unitate în deciziile pe care le vom lua. Ne luăm niște angajamente în numele poporului, a națiunii, care, prin votul acordat, ne-a desemnat pe noi ca să decidem pentru trecut și viitor".
După aceste figuri de stil, avem o declarație contradictorie. În timp ce reforma mineritului ar fi dat roade, respectiv a lăsat oamenii fără locuri de muncă, partea viabilă a mineritului carbonifer trebuie ajutată de stat... Monica Iacob Ritzi, deputat PD de Hunedoara, susține că "reforma structurală a mineritului, inițiată de forțele democratice în 1997, a dat roade. A scăzut drastic numărul de angajați, au fost închise capacitățile cu pierderi foarte mari. (...) Eu cred că statul are datoria să ajute partea viabilă a mineritului carbonifer, astfel încât să supraviețuiască. Desigur, exploatarea la mare adâncime, în condițiile grele ale Văii Jiului, necesită subvenții calculate judicios". Ținând cont de declarațiile în cauză, ne putem pune fireasca întrebare: În ce țară trăim, domnilor deputați?


(1146 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la Cornelia Drăghici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

"Producția de texte" a deputaților | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62005496025085 seconds.