Miercuri, 30 Martie 2011 - 05:57 AM Aleg.RO: Presedintelui Senatului ii place la rasarit. Mircea Geoana merge la Kiev cu Parteneriatul Estic

Publicat de: ---

Puterea La un an de la celebra vizita la Moscova, despre care l-a ?certat? Traian Basescu in confruntarea finala, Mircea Geoana se duce si la Kiev . De data aceasta, deplasarea lui Geoana nu va mai fi efectuata discret, ci la vedere, anuntata si pregatita cu atentie din timp. Iar insotitorii lui Geoana nu vor fi doar SPP-istii, ci senatori romani de la toate partidele politice. Intalnirea face parte din Parteneriatul Estic, programul Uniunii Europene de a imbunatati relatiile cu vecinii de la estul Uniunii.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana zboara in Ucraina la sfarsitul lunii aprilie. Scopul: o intalnire cu presedintele parlamentului ucrainean, pentru imbunatatirea relatiilor dintre cele doua tari. Din delegatia condusa de Geoana vor mai face parte si alti senatori romani. ?La sfarsitul lunii aprilie va avea loc vizita. Va dura o zi sau doua si vine in urma invitatiei omologului presedintelui Senatului. Nu as putea sa va spun acum exact cine va face parte din delegatie, inca mai avem de pregatit detaliile, dar presedintele Mircea Geoana va fi insotit de senatori membri ai tuturor celor cinci grupuri parlamentare. Discutiile fac parte din Parteneriatul Estic, adica relatiile pe care le are Uniunea Europeana cu tarile aflate la estul granitei sale?, ne-a declarat Ana Catauta, asistenta personala a presedintelui Senatului. 

Pesedistii sunt bucurosi

Pesedistul Titus Corlatean, presedintele Comisiei de politica externa a Senatului spune ca vizita lui Geoana vine ca o veste buna, intrucat contactele dintre oficialii romani si cei ucraineni sunt putine. ?Noi nu prea avem contacte cu oficialii ucraineni. La nivel guvernamental ? nu, intalniri intre cei doi presedinti de stat - nu, la nivel de prim- ministru - evident, nu, stim cu totii ca domnul Boc este total absent din peisajul politicii externe, poate de aceea exista temerile ucrainenilor privind unirea Romaniei cu Republica Moldova. Dar domnul Mircea Geoana va efectua o vizita oficiala in Ucraina, iar asta este o veste buna?, ne-a declarat Corlatean.(699 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Presedintelui Senatului ii place la rasarit. Mircea Geoana merge la Kiev cu Parteneriatul Estic | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0337929725647 seconds.