Marți, 19 Aprilie 2011 - 05:55 AM Aleg.RO: Geoana, despre declaratiile lui Basescu: Nu-ti convine ceva si te superi pe popor?

Publicat de: ---

Realitatea TV

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat luni seara, la Antena 3, ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu cu privire la poporul roman, despre care a spus ca are "performante limitate" dovedesc o lupta "extrem de brutala" pe care o duce seful statului pentru continuarea dominatiei Cotroceniului asupra PDL . Geoana mai declara ca spusele lui Basescu ar avea legatura si cu faptul ca increderea romanilor in presedinte a scazut.

Geoana, despre declaratiile lui Basescu: Nu-ti convine ceva si te superi pe popor? / FOTO: adevarul.it Imaginea 1/1

"Cu privire la stilul de a-ti jigni propriul popor, nu pot sa nu ma gandesc la suita de declaratii similare, pornind de la scoala care produce asa-zisi tampiti, tinichigii si filosofi. Ceea ce pe mine m-a deranjat este si o referire la asa-zisul "stat-tatuc" si la romanii de la tara, care stau si-si beau mintile prin birturi. Imi pare rau, statul roman este unul care aloca prea putin pentru protectia sociala, cel mai putin din Europa ca proportie, din PIB", a declarat Mircea Geoana. "Statul roman este cel care uita de milioanele de romani care sunt in saracie si la nevoie. Si a incerca sa discreditezi ca sunt si oameni necajiti, care au nevoie de sprijin, pensionari cu pensii mici, oameni care nu au un loc de munca, oameni care au un handicap si sa poti sa-i desfiintezi dintr-o singura fraza, spunand ca sunt niste lenesi si niste asistati... Acest discurs despre lene si asistatii cu milioanele din Romania este cel mai contraproductiv discurs politic pe care poate sa-l aiba un sef de stat sau un politician", a mai spus Geoana.Presedintele Senatului sustine ca declaratiile sefului statului dau dovada de lipsa unei minime decente. "Conotatia negativa a sensului asistat social si oameni care stau cu mana intinsa si cersesc de la stat, aceste lucruri nu sunt in regula. Este vorba de o minima decenta in societate. Nu-ti convine ceva si te superi pe popor? Ce, daca ai 10% incredere inseamna ca poporul este de vina? Pai poporul te-a crezut un numar de ani", spune Mircea Geoana.

In opinia sa, declaratiile lui Traian Basescu sunt "o lupta extrem de brutala pentru continuarea dominatiei Cotroceniului asupra PDL". "Este principala miza a presedintelui astazi, sa continue sa aiba nu un partener din seful PDL, ci un subaltern care executa fara niciun fel de cracnire orice forma de ordin de la Cotroceni", a declarat Mircea Geoana.


(612 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Geoana, despre declaratiile lui Basescu: Nu-ti convine ceva si te superi pe popor? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.78174996376038 seconds.