Vineri, 29 Aprilie 2011 - 05:24 AM Aleg.RO: Lazaroiu si-a luat adio de la Cotroceni

Publicat de: ---

adevarul Traian Basescu a semnat azi decretul de eliberare din functia de consilier prezidential a lui Sebastian-Laurentiu Lazaroiu . UPDATE Sebastian Lazaroiu a precizat, intr-o declaratie, ca doreste sa se dedice analizei politice si ca nu vrea ca analizele sale politice sa fie asociate institutiei prezidentiale.

"Sunt constient ca exista anumite constrangeri institutionale firesti in formularea publica a unor analize politice din pozitia de consilier prezidential. Nu vreau ca analizele politice pe care le fac sa fie asociate institutiei prezidentiale", a comunicat Sebastian Lazaroiu.
Potrivit unui comunicat de presa, incetarea contractului ar fi avut loc cu acordul partilor. "Incepand cu data de 01 mai 2011 vor inceta, prin acordul partilor, raporturile de munca ale domnului Sebastian-Laurentiu Lazaroiu cu Administratia Prezidentiala", se arata in comunicat. "Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat joi, 28 aprilie a.c., decretul de eliberare din functia de consilier prezidential a domnului Sebastian-Laurentiu Lazaroiu", mai precizeaza sursa citata. Consilierii nu rezista mult in preajma lui Basescu
De-a lungul timpului, presedintele Traian Basescu s-a despartit de mai toti consilierii prezidentiali, unii dintre acestia ajungand in tabara adversarilor sai politici. Primul care a plecat, chiar in mai 2005, a fost Andrei Plesu. Seria demisiilor a fost continuata de Renate Weber, care apoi a devenit avocatul premierului Tariceanu in conflictul de la Curtea Constitutionala pe tema numirii ministrului de Externe. In prezent, Renate Weber este eurodeputat PNL. Demisia care a facut insa cea mai mare valva a fost demisia Adrianei Saftoiu din functia de purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale, gest care a venit la scurt timp dupa ce sotul ei de atunci, Claudiu Saftoiu, a parasit postul de sef al SIE. Adriana Saftoiu a devenit deputat PNL. Pe la Cotroceni a mai trecut si Elena Udrea, sefa a Cancelariei presedintelui, insa aceasta nu a plecat in urma unui conflict cu seful statului, ci pentru a ?proteja" imaginea Palatului Cotroceni ca urmare a unor acuzatii de presa referitoare la afacerile sotului ei, Dorin Cocos.


(767 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Lazaroiu si-a luat adio de la Cotroceni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52688097953796 seconds.