Miercuri, 19 Ianuarie 2005 - 03:30 PM Aleg.RO: UDMR nu se grăbește să sprijine ideea schimbării președinților Camerelor

Publicat de: Marius NEGULESCU

AMOS News UDMR s- a retras un pas din frontul susținătorilor schimbării conducerilor celor două Camere ale Parlamentului. După ce liderul PUR, Dan Voiculescu s- a anunțat pronunțat negativ cu propunerea formulată în acest sens de către aliații D.A., liderul UDMR Marko Bela a apreciat miercuri că nu consideră necesară schimbarea președinților celor celor două Camere ale Parlamentului astfel încât ei "să aibă aceeași culoare politică" cu majoritatea guvernamentală. Potrvit liderului Uniuni, scenariul schimbării poate fi luat în calcul numai în eventualitatea în care cei doi președinți vor face, prin intervențiile lor, ca lucrurile "să nu meargă așa cum trebuie" în Parlament.

Cu toate că a recunoscut că ar fi "mai util" ca președinții celor două Camere să aibă acceași "culoare" cu majoritatea guvernamentală, Marko Bela a precizat că aceștia dispun de "instrumente foarte indirecte" pentru încetinirea potențială sau amânarea discutării unor proiecte de lege. "Președinții nu au atribuții decizionale", a spus liderul UDMR, menționând că responsabilitatea majoră pentru activitatea din Parlament revine Birourilor Permanente.

Pe de altă parte președintele UDMR, Marko Bela, a catalogat drept "iresponsabilă" ideea de a se iniția vreo procedură de suspendare a președintelui Traian Băsescu. "Cred că nici Adrian Năstase nu crede serios că acest lucru ar fi posibil", a conchis liderul UDMR, care a apreciat că, în acest caz, este vorba doar de "un balon de săpun".


(484 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Marius NEGULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

UDMR nu se grăbește să sprijine ideea schimbării președinților Camerelor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67538285255432 seconds.