Joi, 23 Iunie 2011 - 06:04 AM Aleg.RO: Traian Basescu propune 9 judete

Publicat de: ---

libertatea O harta a Romaniei cu noua judete din care unul sa fie format din Harghita si Covasna este oferta presedintelui Traian Basescu si PDL pentru UDMR, care are timp de gandire pana luni sa dea un raspuns .

"Propunerea a fost ca Harghita si Covasna sa formeze un judet. Greu de refuzat, greu de acceptat", au declarat, pentru gandul, surse din UDMR. Potrivit acestora, in momentul de fata curentul in Uniune este mai degraba de respingere a ofertei facute la Cotroceni, multi dintre liderii formatiunii punand presiune pe Kelemen Hunor pentru a alege varianta iesirii de la guvernare.

Ruperea Ținutului Secuiesc, prin decuplarea Muresului de Harghita si Covasna, ar avea in opinia lor efecte electorale dezastruoase, dand apa la moara si mai mult radicalilor care si-au construit platforma politica pe "abandonul" comunitatii maghiare de catre UDMR.

De asemenea, un raspuns favorabil ofertei prezidentiale pentru reorganizare in varianta minimala ar echivala si cu slabirea fortei maghiarilor in Bihor, Salaj, Satu Mare si Maramures, pe care UDMR, in varianta sa de regionalizarea, le vedea facand parte din aceeasi regiune de dezvoltare.

Mai mult, temerile Uniunii sunt ca odata batuta palma pe noua harta a Romaniei va avea de pierdut si prin anuntata comasare a comunelor.

 

 


(728 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Libertatea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Libertatea:

Traian Basescu propune 9 judete | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.2179880142212 seconds.