Miercuri, 29 Iunie 2011 - 05:59 AM Aleg.RO: Deputatii aproba ordonanta privind obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna

Publicat de: ---

Gândul Deputatii au adoptat, marti, cu 153 de voturi favorabile, 123 "împotriva" si o abtinere, Ordonanta Guvernului care prevede obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna, Camera fiind for decizional .

Deputatii au adoptat, marti, cu 153 de voturi favorabile, 123 "împotriva" si o abtinere, Ordonanta Guvernului care prevede obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna, Camera fiind for decizional.

Ordonanta 5/2011 prevede sanctionarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara anvelope de iarna cu retinerea talonului auto si amenda de pana la 4.000 de lei.

Neechiparea cu anvelope de iarna, precum si cu lanturi în cazul vehiculelor de transport marfa de peste 3,5 tone si a celor de transport de persoane cu peste noua locuri atrage retinerea talonului auto si a unei amenzi cuprinse între 2.500 si 4.000 de lei.

In caz de accident, la sanctionarea cu amenda se adauga o suma dedicata repararii drumurilor si despagubirilor pentru pagubele produse.

De asemenea, conform definitiei prevazute de reglementare, cauciucurile "all-seasons" sunt acceptate ca fiind anvelope de iarna.

Actul normativ stipuleaza aplicarea de catre Registrul Auto Roman a sanctiunilor referitoare la starea tehnica a autovehiculelor comerciale în cazul controalelor tehnice efectuate de catre RAR împreuna cu Politia Romana.

Obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna se impune începand cu data de 1 noiembrie a fiecarui an pana la 1 martie.

Camera Deputatilor este for decizional în cazul acestui act normativ, aprobat de Senat pe 26 aprilie.

Emma Toader, ema@mediafax.ro


(592 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Deputatii aproba ordonanta privind obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 5.546037197113 seconds.