Joi, 30 Iunie 2011 - 05:38 AM Aleg.RO: Basescu, despre Regele Mihai: Nu am nimic de retractat

Publicat de: ---

Realitatea TV

Presedintele a refuzat sa-si ceara scuze fata de Regele Mihai si a facut o paralela intre meseria sa de comandant de nava si cea de sef de stat . Un sef de stat are natiunea lui pe care nu o lasa singur, a insistat Basescu.

Basescu crede din 2005 ca Regele Mihai a fost un tradator. S-a contrat cu Plesu pe tema asta / FOTO: Administratia Prezidentiala Imaginea 1/1

?Eu am respectat punctul de vedere al oamenilor de stiinta, al istoricilor. Unii istorici accepta pozitiv toata perioada in care fostul rege Mihai a domnit. Eu am un raport al unei Comisii prezidentiale care a analizat comunismul. A fost o comisie de specialisti. Nu am indraznit si nu am competenta sa spun ce a fost bine si ce a fost rau, nu cred ca a ajuns sa se analizeze la rece perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. Eu va spun un lucru simplu, care nu-mi schimba definitia de la sef de stat la sef de stat. Nu sunt ziarist, nici istoric, nici latrau de televiziune. Am mai avut o, eram saptamanile trecute la Neptun si eram cu cineva intr-o salupa, iesisem in mare si la un moment dat erau doi scafandri. O doamna care mi-a spus: uite Traiane, poate au nevoie de noi.  Am mers mai departe. Ma fata draga, meseria mea este despre salvat oameni pe mare. Spre deosebire de ruda cu care eram mare, eu stiam ce inseamna scafandru in mare. Vorbim despre oameni salvati, meseria mea a doua, dincolo de a duce vapoare pe mare, este sa salvez oameni pe mare. Astea fac parte din seturil mele de valori. In meseria mea, un comandant de mare care sare primul in barca de salvare si nu il intereseaza ce se intampla cu echipajul... spuneti-i dumneavoastra. Las ar fi putin spus. In meseria asta, intr-o singura situatie iti pierzi brevetul: cand iti abandonezi echipajul. Asa e ca sef de nava, ca sef de stat.  Un sef de stat are natiunea lui, pe care nu o lasa singur. Probabil sunt deformat profesional. Profesia mea ma obliga sa gandesc asa. Nu am ce sa retractez, v-am dat explicatia?, a declarat presedintele Traian Basescu, al 10 TV.


(601 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Basescu, despre Regele Mihai: Nu am nimic de retractat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.89552807807922 seconds.