Luni, 11 Iulie 2011 - 05:25 AM Aleg.RO: Traian Basescu are la serviciu tablouri de 40.000 de euro

Publicat de: ---

libertatea Sala de protocol de la Palatul Cotroceni, acolo unde presedintele Traian Basescu isi primeste oaspetii, este decorata cu tablouri . Trei opere deosebite, a caror valoare e estimata la circa 40.000 de euro, sunt agatate pe peretii incaperii unde au avut loc, de-a lungul timpului, discutii importante pentru tara.

Mai multi experti ai unei importante case de licitatii din Capitala au evaluat, pentru Libertatea, tablourile din sala ?intalnirilor de grad zero? de la Palatul Cotroceni. ?Cel mai valoros este, cu siguranta, un car cu boi, al pictorului roman Sava Hentia, a carui valoare o estimam la circa 20.000 de euro?, ne-au marturisit evaluatorii. ?Peisajul cu padure este semnat de Aloisie Hora sau de Carl Dorslag, iar pretul lui poate fi cuprins intre 5.000 si 10.000 de euro?, au mai precizat acestia.

O piesa foarte apreciata de seful statului, daca ar fi sa judecam dupa mandria pe care o afiseaza atunci cand se lasa pozat pentru fotografiile oficiale este cea care surprinde... marea. ?E o marina foarte frumoasa. Dupa lumina, pare a fi perioada Biedermeier, opera realizata la jumatatea secolului al XIX-lea. Autorul este nerecognoscibil, insa valoarea probabila e de circa 10.000 de euro. E posibil ca tabloul sa provina din colectia familiei regale?, explica expertii.


(358 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Libertatea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Libertatea:

Traian Basescu are la serviciu tablouri de 40.000 de euro | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.3355810642242 seconds.