Joi, 14 Iulie 2011 - 05:43 AM Aleg.RO: Basescu il antreneaza pe Boc pentru marea remaniere din toamna

Publicat de: ---

7plus Autor: Victor Paun

Premierul Emil Boc a luat ieri calea Cotroceniului pentru a primi noi indicatii pretioase de la presedintele Basescu .

Presedintele Traian Basescu il va sacrifica pe Emil Boc in interes electoral

Seful Executivului a incheiat rapid sedinta de guvern si a dat o fuga pana la presedintele Traian Basescu pentru a se adapa din intelepciunea acestuia. Politicos cum il stim, Boc nu s-a dus cu mana goala, ci i-a luat si pe Ariton, Boagiu si Lazaroiu dupa el.

Schimbari de ochii lumii

Chiar daca tema principala a fost absorbtia fondurilor europene, mica remaniere a fost si ea adusa in discutie. Adica o remaniere de forma in care vor cadea doar cateva capete, Valerian Vreme, Valeriu Tabara, Daniel Funeriu, de exemplu. Ca aceste schimbari se cer o demonstreaza declaratiile democrat-liberalilor din ultima perioada. Astfel, nu mai departe de ieri, prim-vicepresedintele PDL , Roberta Anastase, a precizat ca daca lucrurile in Executiv schioapata ele trebuie corijate.

De aceeasi parere este si ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, care a afirmat ca este nevoie de o reimprospatare a echipei guvernamentale. ?Se simte nevoia unei remanieri pentru ca au fost doua obiective fixate si pentru acest an: absorbtia fondurilor si cheltuirea banilor pentru investitii, si cele doua obiective n-au fost atinse asa cum si-ar fi dorit actualul cabinet?, a afirmat Lazaroiu, precizand ca remanierea va fi facuta in curand.

Premierul, marele ?remaniat?

Valerian Vreme si Valeriu Tabara se afla pe lista remaniatilor

Oportuna sau nu remanierea se va face. Pe mana lui Emil Boc, caruia presedintele Traian Basescu vrea sa-i ofere un ultim moment de glorie.  Cu voie de sus, Boc este zeu la Guvern. Ii scoate la tabla pe ministrii, ii pune pe coji de nuca daca nu au fost cuminti, ba chiar ii zboara din echipa. Dar asta numai pana in toamna, cand premierul insusi va fi disponibilizat din ordinul lui Basescu. Strategia confirma inca o data ca seful statului este un politican rece si calculat, care nu se incurca in sentimentalisme ieftine. Da, Emil Boc si-a facut datoria, dar acum trebuie sa plece. Pentru simplul fapt ca si-a patat rochita cu masurile de austeritate si fata lui nu mai este pe placul electoratului.

Valeriu Tabara

Cu un Boc pe post de locomotiva, Traian Basescu stie ca PDL va pierde alegerile. Si cum nu are de gand sa-si petreaca doi ani jucandu-se frumos cu un premier uselist, seful statului il va sacrifica din nou pe locotenetul sau de nadejde. Ca sa-l scuteasca de penibilul moment al demisiei, presedintele probabil se va folosi de infiintarea noului Minister al Afacerilor Europene pentru a-l executa pe premier. Cum aparitia acestei institutii modifica structura Executivului, va fi necesar un vot de investitura in Parlament. Folosindu-si puterea de convingere, presedintele Basescu va avea grija ca acest vot sa-i fie fatal premierului.

 


(309 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Basescu il antreneaza pe Boc pentru marea remaniere din toamna | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.1991350650787 seconds.