Miercuri, 20 Iulie 2011 - 05:34 AM Aleg.RO: Justitia, ca arma politica. Victor Ponta vrea alti procurori dupa ce PSD ia puterea

Publicat de: ---

Puterea

Declaratie-soc a liderului PSD Victor Ponta: ?Atunci cand procurorii vor fi din nou independenti se va redeschide acest dosar si Anastase cu Voinescu vor raspunde pentru incalcarea legii? . Declaratia, consemnata de agentia NewsIn, vine dupa ce Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis neinceperea urmaririi penale fata de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si fata de secretarul Camerei, Sever Voinescu, in cazul plangerii PSD care viza votul pe Legea pensiilor.

Practic, presedintele PSD acuza Parchetul General de partizanat politic, afirmand ca decizia magistratilor in cazul votului din Parlament este una ?rusinoasa si sfidatoare?. Mai mult, Victor Ponta sugereaza ca atunci cand USL va veni la Putere, ei vor schimba procurorii, iar dosarul in cauza va fi redeschis. Fara sa spuna ce masuri concrete va lua pentru a se asigura ca procurorii vor fi independenti, Ponta sustine ca ?acum procurorii se ocupa cu ordine politice, ba se cearta cu Opozi?ia, ba o spala pe Anastase?.

Procurorii au dispus solutia de neincepere a urmaririi penale pe 12 iulie, fata de Roberta Alma Anastase si fata de Sever Voinescu, pentru abuz in serviciu in forma calificata, fals intelectual, uz de fals si fals in declaratii, respectiv complicitate la aceste infractiuni. Grupul Parlamentar al Aliantei Politice PSD+PC din Camera Deputa?ilor, Fundatia pentru Apararea Cetatenilor pentru abuzurile statului, precum si alte patru persoane fizice au formulate plangeri penale. In acestea s-a sustinut ca, in virtutea functiei de presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sub pretextul defectarii sistemului de vot electronic, a validat realizarea votului la Legea sistemului unitar de pensii prin ridicarea mainii. S-a aratat ca, prin aceasta modalitate, a marit intentionat numarul votantilor, cu scopul realizarii cvorumului legal, necesar adoptarii legii, desi nu era intrunita majoritatea prevazuta de dispozitiile art. 67 din Constitutie pentru votul acestui act normativ. In acelasi context, s-a sustinut ca Sever Voinescu, in calitate de secretar al Camerei Deputatilor si tot in scopul realizarii cvorumului, a anuntat ca sunt prezenti in sala mai multi deputati votanti decat erau in realitate, astfel incat s-a produs un prejudiciu considerabil, prin efectele actului normativ adoptat cu incalcarea cvorumului legal si prin perturbarea grava a activitatii de legiferare a Camerei Deputatilor.

Procurorii sustin ca din analiza materialui administrat in cauza a rezultat ca nu a fost comisa o fapta prevazuta de legea penala sub aspectul lipsei cvorumului de sedinta, deoarece Regulamentul Camerei Deputatilor prevede procedura de urmat pe parcursul desfasurarii activitatii de legiferare, dar si remediile situatiilor in care parlamentarii contesta respectarea acestor proceduri.(563 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Justitia, ca arma politica. Victor Ponta vrea alti procurori dupa ce PSD ia puterea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.76096796989441 seconds.