Miercuri, 20 Iulie 2011 - 05:36 AM Aleg.RO: Un senator PSD fura startul campaniei electorale cu promisiuni trasnite

Publicat de: ---

Puterea

Chiar daca pana la alegeri mai avem un an, campaniile electorale mascate au inceput deja sa apara . Pliante, site-uri de promovare a unor campanii in interesul cetatenilor sau ?baile de multime? au dat startul unor batalii intre viitori candidati ai primariilor din Bucuresti. Cel mai recent politician iesit la cersit de voturi este Gabriel Mutu, senator PSD Bucuresti. Anterior si Cristian Poteras, primar al sectorului 6, iesise la cules de votanti, scotandu-i la masa pe batranii din sectorul administrat de el.


Gabriel Mutu, senator si membru al PSD, a inteles necesitatea dialogului continuu cu cetatenii si a pus la dispozitia acestora o linie telefonica, unde locuitorii sectorului 6 ii pot trimite problemele cu care se confrunta in fiecare zi. Pentru cei care folosesc mai mult mediul on-line, senatorul a realizat un site ce contine un formular unde cetatenii pot transmite sesizari, petitii sau propuneri pentru imbunatatirea cadrului legislativ. Toate aceste demersuri fac parte din campania ?TU MERITI?.

 

Campania ?TU MERITI? a fost lansata oficial de parlamentar in mai 2011, dar prezenta ei pe strazile sectorului 6 a fost simtita din prima zi de primavara, cand Gabriel Mutu impreuna cu echipa sa de consilieri a impartit flori si martisoare atat doamnelor, cat si domnisoarelor. Cu dorinta de a reimprospata actiunea, Gabriel Mutu a apelat la un nou slogan ?TU MERITI Preturi Scazute Duminica?, unde se poate observa, cu o oarecare subtilitate, prezenta partidului din care face parte (PSD). Echipa ?TU MERITI? si-a facut treaba destul de bine si a plasat pliante in toata zona Drumul Taberei. Cutiile postale au refulat din cauza fituicilor rosii ale senatorului PSD.

 Cu toate ca pliantul lasat si in scara blocurilor vorbeste despre initierea unui proiect care va scadea cu 10% preturile din pietele sectorului 6, pe site-ul oficial al parlamentarului nu apar informatii. Intrebarea este daca se poate realiza un astfel de proiect. In textul pliantului se specifica nevoia ?a cel putin 10.000 de semnaturi? pentru ca initiativa sa fie supusa aprobarii Consiliului Local.

Consilierul senatorului Gabriel Mutu, Adrian Vigheciu, a declarat pentru cotidianul ?Puterea? ca strangerea semnaturilor va incepe in decursul acestei saptamani, cel mai probabil in zilele de joi sau vineri. In ziua de sambata, echipa ?TU MERITI? va merge in parcurile din sectorul 6 pentru a le aduce la cunostinta cetatenilor despre proiectul lansat de senator si pentru a aduna semnaturi.

Adrian Vigheciu si Gabriel Mutu nu s-au potrivit la capitolul ?declaratii de presa?. Senatorul a spus ca a inceput deja strangerea semnaturilor, dar ca inca nu se stie numarul exact. Pe de alta parte, consilierul lui a declarat ca actiunea va incepe abia spre sfarsitul acestei saptamani.

Viceprimarul sectorului 6, Demirel Spiridon (PNL, partid aflat in alianta cu PSD), intrebat fiind despre cat de realist este un proiect legislativ de reducere a tarifelor din piete cu 10%, a declarat ca senatorul Mutu poate cere sa fie diminuate doar taxele de taraba, nu si preturile comerciantilor. ?Negustorii? sunt cei care isi impun preturile si nimeni nu are nici un drept sa le ceara schimbarea lor. El a mai afirmat ca administratia locala pune la dispozitie doar spatiul , dar nu le poate impune un pret pentru produse.

 

Contactat de reporterii ?Puterea?, senatorul Gabriel Mutu a oferit informatii putin diferite de promisiunile din pliante. El a explicat ca proiectul se refera la neachitarea pretului de taraba in zilele de duminica de catre comercianti. Taxa perceputa de catre Administratia locala este de 10 lei pe zi, iar in unele piete pretul depaseste aceasta suma, spatiile fiind concesionate de catre alte firme. Doar ca in proiectul care va fi inaintat Consiliului Local al Sectorului 6, Gabriel Mutu doreste ?reducerea in zilele de duminica, cu 10% a preturilor produselor agroalimentare si a produselor similare si complementare comercializate in pietele din sector?.

Marius Popescu, consilier local PDL, a spus ca proiectul trebuie votat de o majoritate de consilieri si ar putea fi aprobat doar daca tine cont de prevederile legale. El a declarat ca trebuie analizata structura proiectului si tinut cont de libera concurenta

Consilierul sectorului 6 a mai precizat ca ?nici Parlamentul nu poate impune preturi prohibitive, fiind vorba de o piata libera, pentru ca totusi nu ne mai aflam in perioada comunista?.

 

Conform proiectului propus de senatorul PSD, comerciantii se angajeaza ca vor reduce cu 10% in zilele de duminica tariful perceput pentru preturile produselor agroalimentare si a produselor similare. Gabriel Mutu crede ca in acest mod, locuitorii sectorului 6 vor cumpara mai multe produse, iar o astfel de propunere adoptata ar veni in primul rand in sprijinul cetatenilor din sector, care sunt sufocati de cresterile produselor. El considera ca si profitul comerciantilor va creste. Potrivit propunerii de modificare, senatorul PSD crede ca producatorii ?vor fi determinati sa isi desfaca produsele ecologice in pietele sectorului 6 si care se vor bucura de un grad sporit de vandabilitate a produselor?.

Intrebat daca este interesat de pozitia de primar al sectorului 6, senatorul PSD Gabriel Mutu a declarat ca daca i se va propune, nu va refuza o candidatura. Alegerile locale vor avea loc cel mai probabil in primavara anului viitor. (970 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Un senator PSD fura startul campaniei electorale cu promisiuni trasnite | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.94829297065735 seconds.