Miercuri, 20 Iulie 2011 - 05:36 AM Aleg.RO: PSD saluta eliberarea lui Catalin Voicu

Publicat de: ---

Puterea

Eliberarea senatorului social-democrat Catalin Voicu dupa aproape un an si jumatate de arest preventiv e ca un cartof fierbinte pentru PSD . Politicianul are in acest moment o imagine extrem de proasta, fiind singurul parlamentar roman care a stat dupa gratii. Cu toate acestea, social-democratii nu se leapada de el. Ci se bucura ca a devenit din nou liber. Pesedistii sustin ca timpul de arest preventiv petrecut de Voicu e nejustificat de mare. Senatorul a fost pus in libertate luni seara, in urma unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, instanta suprema. Arestarea sa preventiva avusese loc in primavara anului trecut. El este judecat pentru fapte extrem de grave ? trafic de influenta in forma continuata. Procurorii DNA il acuza ca a incercat sa cumpere influenta unor judecatori de la ICCJ. Reamintim ca inaintea arestarii, stenogramele din dosarul sau facusera valuri in presa, fapt ce il determinase pe Voicu sa afirme ca imaginea sa publica e distrusa, oamenii asociindu-l cu celebrul serial ?Caracatita?.

 

Victor Ponta, presedintele PSD Bucuresti, evita sa spuna transant cum va aborda in partid subiectul eliberarii senatorului Catalin Voicu. Pentru Ponta, Voicu nu mai este, teoretic, membru PSD. Intrebat ce asteapta o data cu eliberarea senatorului, Ponta ne-a raspuns parand surprins de intrebare: ?Nimic! De ce ma intrebati pe mine de Catalin Voicu? Domnul Voicu s-a autosuspendat din PSD pana la solutionarea cauzei, speram noi, cat mai repede?, ne-a declarat liderul social-democrat. Din toamna, senatorul poate reveni la locul de munca, unde va vota legi si va face parte din grupul parlamentar PSD. Intrebat de noi daca reapropierea lui Voicu de social-democrati poate aduce prejudicii de imagine partidului, Ponta nu a parut deloc deranjat de acest fapt. ?Consider ca domnul Voicu va vota conform constiintei sale?, a mai precizat el evaziv. Cu un pas in fata lui Ponta a fost Puiu Hasotti, liderul senatorilor PNL, partenerii de alianta ai social-democratilor. Hasotti s-a aratat bucuros de revenirea lui Voicu, pe motiv ca reprezinta un vot in plus pentru USL. ?O decizie a instantei supreme niciodata nu am comentat-o. Din punct de vedere politic, insa, pot sa spun ca raportul de forte in Senat se echilibreaza si mai mult, in sensul ca diferenta intre Putere si Opozitie este de doar un singur vot?, a afirmat Hasotti.

Ce spune PSD Bucuresti

Catalin Voicu este deputat de Bucuresti. Pana sa se autosuspende din PSD, el a facut parte din organizatia de Bucuresti a partidului. Fostii sai colegi au comentat pentru ?Puterea? eliberarea sa. Ei se declara bucurosi ca ea s-a produs si sustin ca timpul petrecut de Voicu dupa gratii este suspect de lung. ?Nici nu stiam ca s-a intamplat asta. Eu nu sunt in tara, nu am vorbit cu nimeni. Nu stiu cum a fost primita in PSD eliberarea lui, dar e important ca s-a intamplat. Totusi, dupa aproape un an si jumatate de arest prevenitiv, mi se pare mult. Acum, daca va fi gasit vinovat, asta este. Justitia trebuie sa-si spuna cuvantul?, ne-a declarat deputata Rodica Nassar, membra PSD Bucuresti. O alta membra a organizatiei, deputata Aura Vasile, ne-a oferit declaratii similare. ?Mi-e greu sa spun daca este vinovat, pentru ca eu nu am de unde sa stiu ce facea el in afara usilor politicii, dar ?ascunderea? lui - cu ghilimelele de riogare - atat timp depaseste cu mult capacitatea mea de intelegere. Fiind femeie, ma pot gandi la tot felul de scenarii, care mai de care. Sunt atat de multe semne de intrebare, de ce a stat asa de mult, un an si patru luni? Daca va fi gasit nevinovat, cine ii da acesti ani inapoi? Am vorbit cu trei colegi, nu pot sa va dau numele lor pentru ca au fost conversatii telefonice private, dar pot sa va spun ca si ei impartasesc punctul meu de vedere?, ne-a declarat Aura Vasile.

Senatoarea Ecaterina Andronescu, care face parte si ea din PSD Bucuresti, a invocat timpul lung de arest preventiv al senatorului Voicu. ?Foarte frecvent s-a pus in PSD intrebarea de ce este tinut in arest preventiv atat timp. O intrebare legitima, spun eu. Nu am discutat cu colegii despre eliberarea domnului Voicu?, a precizat Andronescu.

(629 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

PSD saluta eliberarea lui Catalin Voicu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71619701385498 seconds.