Vineri, 22 Iulie 2011 - 06:46 AM Aleg.RO: Basescu pregateste succesiunea la Cotroceni: de la TB1 la TB2

Publicat de: ---

jurnalulnational

Ministrul Baconschi incearca sa urce teleghidat treptele politicii . Impins de la spate de Traian Basescu si Elena Udrea, ministrul de Externe se vede salvatorul dreptei romanesti, fie in PDL, fie in alta constructie de tip partinic. Lansat cu icre negre la Ateneu, Baconschi a aterizat rapid in terciul framantat al unei majoritati construite artificial de Traian Basescu prin coagularea langa PDL a parlamentarilor cu dosare penale sau de alta natura, mai istorica, intr-un partid ce are doar sedii si interese personale, nu nationale. Pentru a iesi in public, Baconschi a preluat tonul si morga profesorului Marga, fiind insa obligat sa-si tina discursul programat in zona manelelor portocalii care i-au dat si functie in partid. El este lipit de Basescu la PDL pentru ca acest partid, tot mai prezidential, are nevoie de ceea ce nu are – latura intelectualului militant credibil.

Problemele lui Baconschi apar atunci cand este trimis sa sustina in spatiul public derapajele puterii, prin pu­tere intelegand Palatul Cotroceni, de care este legat ombilical. Vezi in acest sens declaratiile de sustinere a aberatiilor lui Traian Basescu in problema razboiului din Rasarit.

Avand aceleasi initiale, presedintele si ministrul de Externe deseneaza un plan de pastrare la Cotroceni a insemnelor TB. Actualul ocupant al functiei prezidentiale si viitorul candidat anuntat de Basescu au diferente de marime la palarie si de scoala. Pentru identificare sa-i stampilam TB1 si TB2. Ei au multe, multe asemanari care merg pana la a admira si pretui fara restrictii in public aceeasi muza politica – Elena Udrea. Mai au si o stiinta a colaborarii cu institutiile care isi desfasoara activitatea in spatiul exterior Romaniei. TB1 a ajuns la ele pe cararile de apa ale planetei, TB2 pe calea Domnului, destinul unindu-i la momentul programat. Pentru TB1 conteaza in primul rand serviciile pe care i le poate face TB2. Votul de la Paris a fost o proba trecuta cu brio de ambasador. Procedeul trebuie amplificat, extins si utilizat la viitoarele alegeri pentru succesul lui TB2. Insistenta de a introduce votul prin corespondenta al romanilor din strainatate are o explicatie simpla. Orice decalaj intre candidati sau partide poate fi anulat cu ajutorul softului bine pazit aflat in curtea cui trebuie si aplicat pe un milion de votanti suplimentari inscrisi pe liste greu de controlat, dar usor de fraudat.

Deja TB2 vorbeste ca un pre­se­dinte – ii pune la punct pe am­ba­sadorii SUA si Frantei la Bucuresti. Tranzitia de la TB1 la TB2 a inceput, pasi mari au fost parcursi pe acest drum care nu anunta nimic bun, ci doar pastrarea unui regim prezi­den­tial ranforsat, o prelungire si adancire a regimului Basescu. TB2 a anuntat ca lucreaza la un plan pentru anul 2019, cand Romania va prelua presedintia UE.

Glumitele din USL ajuta tandemul TB1-TB2 sa avanseze. Treziti-va, domnilor, daca nu cumva este chiar tarziu!


(607 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Basescu pregateste succesiunea la Cotroceni: de la TB1 la TB2 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.79623198509216 seconds.