Luni, 25 Iulie 2011 - 05:37 AM Aleg.RO: Alianta incepe sa paraie la Iasi. Omul de baza al PC, scos din carti de PSD si PNL

Publicat de: ---

Puterea Impartirea paritara a candidatiilor PSD si ACD (PSL+PC) la judete si marile municipii se loveste de orgoliile politicienilor locali . Prima dovada e situatia de la Iasi, unde ies scantei intre liberalul Relu Fenechiu si conservatori.

Deputatul PNL Relu Fenechiu si colegii de la PSD au facut deja pace in privinta impartirii candidaturilor pe plan local: PSD-ului i-ar reveni primaria (il are deja in functie pe Gheorghe Nichita), iar PNL-ul ar primi judetul. Doar ca PC isi anunta, inca de la inceputul anului, intentia ferma ca deputatul conservator Tudor Ciuhodaru sa candideze la primarie. Deputatul liberal spune ca acest lucru poate insemna doar o candidatura independenta, ceea ce i-a infuriat pe conservatori. ?Fenechiu vorbeste numai prostii. Ar fi bine sa taca daca mai doreste binele USL. Propaganda pe care i-a facut-o in ultimele doua luni lui Nichita, i-a decredibilizat pe amandoi in ochii electoratului! Ciuhodaru este pe primul loc in toate sondajele atat la primarie, cat si la consiliul judetean!?, afirma presedintele PC, Daniel Constantin, intr-un comunicat de presa. Relu Fenechiu nu raspunde cu acelasi ton ca al tanarului Constantin. ?Eu imi spal rufele murdare in familie. Stati linistit, n-o sa umblu eu cu haine murdare pe drum?, avertizeaza el. Potrivit sondajelor PNL, pe primul loc la CJ se afla Fenechiu, urmat foarte aproape de Cristian Adomnitei. Decizia privind candidatura va tine, deci, de  ?bucataria interna in PNL?, ni se explica. La primarie, Fenechiu admite ca in actualul sistem de vot dintr-un tur, primarul PSD ?are 95% sanse sa fie reales? si este contrariat de pretentiile PC. ?Am inteles ca au si ei un sondaj, nu l-am vazut si nici nu stiu daca trebuie sa il vad?, spune deputatul liberal, facand aluzie la faptul ca protocolul intern ACD nu face vreo referire la o impartire a candidaturilor pe acest criteriu. ?Batalia este pentru ca brandul USL propulseaza pe primul loc pe multi dintre cei care, daca n-ar candida in numele USL, n-ar obtine mare lucru. Dar fiecare din cele trei partide trebuie sa cedeze la masa verde, pentru binele aliantei?, declara, pentru ?Puterea?, Fenechiu.

?Fiecare se agita pana cand se stabileste?

Castigatorul din sondajele PC, Tudor Ciuhodaru, nu vrea sa comenteze scandalul, pentru ca ?cine sta prea mult cu ochii pe sondaje nu mai are timp sa munceasca. Eu sunt ocupat cu munca de parlamentar si cu cea de medic. In final va conta vointa iesenilor si protocolul USL?, se rezuma sa declare, pentru ?Puterea?, conservatorul.

Anghel Stanciu, deputatul PSD, insista ca sondajele proprii si cele ale PNL au ca punct comun faptul ca la primaria Iasi favorit e Gheorhe Nichita. ?E pe primul loc, cu circa 40%, urmat de Ciuhodaru, la 10% distanta?, spune Stanciu, care sustine ca si la consiliul judetean favoriti ar fi pesedistii Victorel Lupu si Florin Constantinescu. ?S-au facut sondaje locale, fiecare partid cu firma pe care a platit-o. Pentru ca se pare ca exista un partizanat si cine plateste comanda muzica, va conta un sondaj facut de conducerea centrala a USL. La CJ e posibil sa candideze unul sau altul, dar la primarie este exclus alt candidat decat Nichita. Insa e dreptul fiecaruia sa se agite pana cand se stabileste?, mai adauga, tolerant, deputatul PSD.(469 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Alianta incepe sa paraie la Iasi. Omul de baza al PC, scos din carti de PSD si PNL | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.1608049869537 seconds.