Luni, 25 Iulie 2011 - 05:41 AM Aleg.RO: Geoana: Esecul ofertei Petrom e un semnal negativ pentru economia Romaniei

Publicat de: ---

WallStreet Presedintele Senatului, Mircea Geoana, considera ca esecul ofertei de vanzare a 9,84% din actiunile OMV Petrom dezvaluie perceptia pietelor externe asupra Romaniei, care, "contrar entuziasmului guvernamental", se arata a fi "foarte prudente" in legatura cu Romania .

"Esecul ofertei de vanzare a 9,84% din actiunile OMV Petrom confirma obiectiile legate de oportunitatea si momentul vanzarii, pe care le-am exprimat public, printr-o scrisoare deschisa adresata primului-ministru al Romaniei, in data de 12 iulie. In conditiile vulnerabilitatilor din zona Euro si din Uniunea Europeana, rezultatul subscriptiilor arata lipsa de adecvare si de viziune economica a Guvernului. Mai mult, esecul dezvaluie perceptia pietelor externe asupra Romaniei, care, contrar entuziasmului guvernamental, se arata a fi foarte prudente in legatura cu tara noastra. Faptul ca nu s-a reusit obtinerea unui nivel al subscriptiilor de peste 80% pentru una din cele mai profitabile companii din Romania, in conditiile in care pretul minim stabilit era sub cel al pietei, este un semnal negativ in legatura cu viitoarele evolutii ale economiei romanesti", se arata intr-un comunicat transmis de Mircea Geoana, informeaza Mediafax.

Potrivit presedintelui Senatului, investitiile straine in sectorul energetic, precum cea din perimetrul Marii Negre a OMV Petrom in asociere cu Exxon, "sunt cu atat mai valoroase si se cer incurajate de catre autoritatile romane".

"Sper ca guvernantii sa traga concluziile necesare din acest insucces si sa-si reevalueze intentiile legate atat de vanzarea actiunilor Petrom, cat si de vanzarea de pachete de actiuni la alte companii de stat. Daca ni se spune ca Romania nu este in situatia Greciei si ca nu este disperata sa-si vanda activele la orice pret si in orice conditii, atunci incurajez Guvernul sa-si pastreze participatiile in companiile din sectoare strategice si sa eficientizeze societatile de stat, asigurand un management performant si eliminand orice forma de clientela si control politic", mai spune el.

Cititi si Cum s-a transformat cea mai mare oferta din istoria bursei intr-un MARE ESEC

 


(586 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Geoana: Esecul ofertei Petrom e un semnal negativ pentru economia Romaniei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.89457702636719 seconds.