Vineri, 25 Noiembrie 2011 - 06:05 AM Aleg.RO: Basescu: Romania nu e dispusa sa plateasca lacomia bancilor!

Publicat de: ---

7plus Autor: Arpad Dobre

Presedintele Traian Basescu a remarcat faptul ca bancile au facut profituri uriase prin subsidiarele lor romanesti . Eventuala plecare a acestor banci din Romania este vazuta ca o lipsa de fair play.

Presedintele Traian Basescu atrage atentia asupra pericolului parasirii Romaniei de catre bancile austriece

Aflat la un forum economic la Bucuresti, presedintele Traian Basescu a atentionat ieri ca Romania nu va plati lacomia bancilor care au facut mari profituri in Romania. “Vreau sa cred ca anuntul Bancii Centrale a Austriei privind scaderea fluxurilor de capital catre statele din zona non-Euro a fost o eroare sau o neintelegere a efectelor”, a mentionat seful statului.  El a avertizat  asupra pericolului plecarii acestor banci  din Romania. “Ati obtinut profituri uriase, iar daca azi va pregatiti sa lasati Romania nefinantata in perioada de criza, o vom considera o lipsa de fair play. Vreau sa cred ca nu se va intampla si ca nu vom fi pusi noi, cei care am venit mai tarziu in UE, sa platim lacomia bancilor, iresponsabilitatea lor atunci cand acordau credite cu buletinul”, a avertizat presedintele Basescu.

Directive din  Austria

Banca centrala a Austriei a prezentat recent un set de recomandari pentru Erste Group, Raiffeisen Bank International si UniCredit Bank Austria. Potrivit propunerilor, creditarea asigurata de subsidiarele celor trei banci, adica BCR, Raiffeisen si UniCredit Tiriac Bank, va fi conditionata de dezvoltarea unei refinantari locale prin depozite, emisiuni pe piata locala si fonduri de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare sau Banca Europeana pentru Investitii. Reprezentantii subsidiarelor s-au grabit ieri sa-l asigure pe Traian Basescu de faptul ca bancile-mama nu vor parasi Romania, dar, pana la urma, tot ceea ce le spun sefii lor din Austria trebuie sa faca.

?Baietii destepti?, inca neinfranti

Presedintele Traian Basescu sustine ca, in calitate de sef de stat, nu a reusit sa puna capat povestii ?baietilor destepti? din energie.”Problemele pe care le avem sunt in zona pietelor functionale de energie si aici trebuie sa dam atentie deosebita liberalizarii acestor piete. Iar povestea celebrilor baieti destepti este una careia ca sef de stat nu am reusit sa-i pun capat, daramite cei care erau la niveluri mai jos”, a recunoscut seful statului.


(578 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Basescu: Romania nu e dispusa sa plateasca lacomia bancilor! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.82658410072327 seconds.