Vineri, 30 Decembrie 2011 - 07:44 AM Aleg.RO: Incepe inscrierea candidatilor la preseden?ia R.Moldova

Publicat de: ---

Puterea

 

 

Cursa pentru inscrierea la presedintie in Republica Moldova incepe de joi, odata cu posibilitatea candidatilor de a-?i depune dosarele pentru a fi inregistrati . Termenul limita pentru inregistrare este 12 ianuarie, iar alegerile se vor desfasura la 15 ianuarie, potrivit unui anun? al Comisiei speciale pentru desfasurarea alegerilor.

 

 

Pentru inregistrare candida?ii trebuie sa aiba 40 de ani impliniti, dintre care cel putin zece ani traiti pe teritoriul Republicii Moldova, trebuie sa prezinte semnaturile a cel putin 15 deputati in favoarea lor, dar ?i un sir de acte, inclusiv un certificat de sanatate de la o comisie medicala speciala.

Dupa ce candidatul Aliantei pentru Integrare Europeana, Marian Lupu, ?i-a anuntat miercuri retragerea, partidele parlamentare de la Chisinau urmeaza sa identifice un candidat la functia de presedinte.

 

In parlamentul de la Chisinau vor avea loc alegeri repetate pentru functia de presedinte la 15 ianuarie, iar daca presedintele nu va fi ales nici de aceasta data, parlamentul va fi dizolvat si vor fi organizate alegeri anticipate, potrivit Agerpres.


(558 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Incepe inscrierea candidatilor la preseden?ia R.Moldova | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66785407066345 seconds.