Duminică, 09 Ianuarie 2005 - 02:45 PM Aleg.RO: URR Arad susține formarea unei uniuni creștin-democrate

Publicat de: Florin TOMUȚA

AMOS News Președintele organizației județene a URR Arad, Claudiu Cristea a declarat că formațiunea politică din care face parte susține crearea unei uniuni creștin-democrate în jurul PNȚCD. Cristea a mai precizat, însă, că respinge idea unei fuziuni prin absorbție sub numele PNȚCD. „În cadrul URR există o dezbatere internă pe tema formării unei uniuni creștin-democrate, dar este exclusă fuziunea. Noi vrem să construim o uniune în jurul PNȚCD care va avea un rol important în luarea deciziilor. URR îl respectă pe Gheorghe Ciuhandu, pe care îl considerăm o personalitate politică importantă“, a declarat Claudiu Cristea.

Declarațiile președintelui URR Arad vin după ce vicepreședintele PNȚCD, Virgil Petrescu, a susținut că în această săptămână vor fi reluate negocierile privind proiectul unificării polului creștin-democrat. „Unul dintre programele noastre politice este coagularea creștin-democrației în jurul PNȚCD. Avem discuții privind fuziunea prin absorbție și cu URR și PCD. Însă, aceste două formațiuni propun schimbarea titulaturii PNȚCD după fuziune“, a precizat Petrescu.

Claudiu Cristea este unul dintre fondatorii URR după ce a demisionat din PNȚCD în 2003, unde a deținut și funcția de vicepreședinte al organizației județene.
Cu toate acestea, liderul URR Arad a spus că pe plan local partidul său este dispus să colaboreze cu conducerea PNȚCD pentru formarea unei uniuni creștin-democrate. „Relațiile pe care le avem cu cei din conducerea PNȚCD Arad sunt foarte bune. Întotdeauna am colaborat bine și cred că o viitoare uniune creștin-democrată ne avantajează atât pe noi, cât și pe țărăniști“, a susținut Cristea.

Președintele URR Arad a declarat că în cazul în care se va constitui o uniune din care să facă parte partidele creștin-democrate, el nu va solicita o funcție de conducere, ci este de acord ca acestea să fie atribuite în funcție de rezultatele obține la alegerile generale de formațiunile care formează uniunea creștin-democrată.


(1053 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin TOMUȚA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

URR Arad susține formarea unei uniuni creștin-democrate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53407692909241 seconds.