Miercuri, 25 Ianuarie 2012 - 06:11 AM Aleg.RO: De la Palat, Basescu da mesaje online catre popor

Publicat de: ---

jurnalulnational De la Palat, Basescu da mesaje online catre popor

Cu ocazia Zilei Principatelor Unite, presedintele Traian Basescu a ales sa comunice cu poporul roman printr-un mesaj publicat pe site-ul Administratiei prezidentiale . Seful statului indeamna la solidaritate, loialitate si responsabilitate fata de tara.

Mesajul presedintelui Basescu, dat publicitatii pe site-ul Administratia prezidentiala:

"Dragi romani,

24 Ianuarie este pentru toti romanii o zi de sarbatoare, in care aniversam evenimentul fondator al Romaniei moderne, cel prin care am devenit o natiune unita, demna si recunoscuta in Europa. Prin unirea de la 1859 romanii au dovedit puterea solidaritatii lor, au aratat ca pot fi artizanii propriului destin, ca sunt capabili sa depaseasca orizontul intereselor individuale pentru binele comun.

Puterea unei natiuni sta si in idealurile care o anima. In istorie, am reusit sa depasim incercarile atunci cand am fost uniti, cand am avut constiinta unui ideal. La 1859 am devenit puternici pentru ca am avut un proiect care ne-a adus laolalta: Unirea. Solidaritatea nu este o idee abstracta, este un exercitiu a carui valoare democratica si mai ales umana trebuie sa o redescoperim in fata provocarilor lumii contemporane si in fata obiectivului national al modernizarii.

Este de datoria noastra sa continuam efortul artizanilor Unirii, participand impreuna la consolidarea statului de drept si la modernizarea Romaniei. Statul de drept este fundamentul democratiei. Doar asumand suprematia legii putem avea garantia reusitei noastre ca natiune, ca cetateni ai unei tari libere si democratice.

Romania are nevoie, mai ales acum, de loialitatea noastra, de eficienta si responsabilitatea noastra, oriunde am fi. Romania este efortul nostru de a fi impreuna in fiecare zi, solidari si constienti de raspunderea pe care o avem fata de viitor.

Sa celebram impreuna Unirea Principatelor si sa reflectam la semnificatia acestei zile in care intelegem ca Romania suntem fiecare dintre noi si toti laolalta.

La Multi Ani!"


(445 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

De la Palat, Basescu da mesaje online catre popor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.82051587104797 seconds.