Miercuri, 25 Ianuarie 2012 - 06:12 AM Aleg.RO: Diaconescu, pus ministru cu ocolirea Legislativului

Publicat de: ---

adevarul Senatorul PNL Teodor Melescanu a afirmat ieri, inainte ca functia sa fie preluata oficial de senatorul UNPR, ca  Puterea incalca Legea fundamentala, care prevede ca Parlamentul sa intervina in cazul schimbarii configuratiei politice a Guvernului . ?Conform Constitutiei, schimbarea configuratiei politice a Guvernului necesita trecerea acestuia prin Parlament. In opinia mea, este absolut necesara trecerea intregului Cabinet prin Parlament", a aratat fostul ministru de Externe.

?Artificiul" cu probleme

De cealalta parte insa, unii reprezentanti ai Puterii sustin ca numirea nu ar fi urmata de niciun vot in Parlament. Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat ca, in cazul in care un membru UNPR ar fi numit la conducerea Externelor, nu se produce o schimbare a continutului politic al Guvernului. ?E vorba de schimbarea unei persoane care apartine politic coalitiei cu o alta persoana care apartine politic coalitiei. Componenta politica a Cabinetului este data in esenta de suma partidelor care participa la actul guvernamental", a explicat Voinescu.

Strategia a fost ?intoarsa pe toate partile" si in sedinta pe care democrat-liberalii au avut-o luni seara. ?Am discutat mult pe tema asta, suntem la limita cu numirea, dar mergem pe aceasta solutie si facem compromisul pentru a crea si UNPR un avantaj", a aratat unul dintre liderii PDL prezenti la sedinta de dupa revocarea lui Baconschi. Chiar si mai multi parlamentari PDL se aratau ieri sceptici in privinta succesului strategiei alese de conducerea partidului, convinsi ca numirea lui Diaconescu schimba, totusi, configuratia politica. In timp ce liderii UNPR jubilau, mai multi democrat-liberali criticau decizia premierului de a-l inlocui pe Baconschi. Senatorul PDL Radu Berceanu a spus ca premierul Emil Boc trebuia sa aiba in vedere mai degraba o sanctiune pe linie de partid in privinta lui Teodor Baconschi. La randul sau, vicepresedintele PDL Dorin Florea a declarat ca in Guvern exista ministri care au gresit mai mult decat Teodor Baconschi, el dand exemplele ministrului Mediului, Laszlo Borbely, si al Sanatatii, Ritli Ladislau.

Dupa greseala, plata

?Revocatul" Teodor Baconschi a tinut ieri ultima sa conferinta la sediul Ministerului Afacerilor Externe, ocazie cu care si-a pus cenunsa-n cap, sustinand ca postarea referitoare la ?mahalaua inepta" a fost o greseala, pentru care a platit. Referindu-se la intalnirea pe care a avut-o ieri cu presedintele Traian Basescu, Baconschi a spus ca a fost ?indelungata si foarte calduroasa". ?Presedintele m-a intampinat cu multa energie si nu mi-a reprosat absolut nimic", a relatat Baconschi. Ieri-seara, Diaconescu a preluat oficial functia, odata cu depunerea juramantului la Cotroceni.

"Presedintele m-a intampinat cu multa energie si nu mi-a reprosat absolut nimic.'
Teodor Baconschi prim-vicepresedinte PDL

CV-ul noului ministru

- 2001 - a fost numit secretar de stat pentru Afaceri Bilaterale, in cadrul Ministerului Afacerilor Externe;
- 10 martie -28 decembrie
- 2004 - a indeplinit functia de ministru al Justitiei, in guvernul Adrian Nastase;
- 2004 - a fost secretar de stat pentru Afaceri Europene;
- 2005 - a fost ales in Senatul Romaniei din partea PSD;
- 22 decembrie 2008 - 2 octombrie 2009 - a indeplinit functia de ministru de Externe, din partea PSD, in guvernul Boc;
- 2010 - a fost numit presedinte de onoare al UNPR;
- Din februarie 2011 este vicepresedinte al Senatului;


(470 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Diaconescu, pus ministru cu ocolirea Legislativului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.86712503433228 seconds.