Joi, 26 Ianuarie 2012 - 06:38 AM Aleg.RO: Traian Basescu: "Nu iau in considerare varianta demisiei decat daca va fi evident ca aceasta este solutia"

Publicat de: ---

jurnalulnational Traian Basescu: "Nu iau in considerare varianta demisiei decat daca va fi evident ca aceasta este solutia"

Traian Basescu  / Foto: Dragos Stoica / Intact Images

Presedintele Traian Basescu a declarat aseara la Cotroceni ca nu are "nimic de schimbat" in comportamentul pe care l-a avut in cele doua mandate, aratand ca nimeni nu trebuie sa mizeze pe lasitatea sa in a spune ceea ce este de spus .

"Deci, nu am nimic in a schimba in comportamentul pe care l-am avut in cele doua mandate de pana acum, excepand, cu siguranta, diminuarea acelor gafe pe care uneori le mai fac public, vezi intrarile pe post in disputa cu Raed Arafat", a afirmat Basescu. Intrebat punctual daca s-a gandit sa-si dea demisia, seful statului a raspuns ca presedintii nu pot demisiona in perioade de criza. "Obiectivul major al unui presedinte este sa iti asumi criza si sa treci tara, sa treci poporul prin criza. Deci, nu iau in conside­rare o asemenea solutie decat daca va fi evident ca aceasta este solutia", a declarat Basescu, fara alte detalii. El a luat insa in calcul convocarea "cand va fi momentul" a unui referendum pentru a "testa" sustinerea de care se mai bucura in randul populatiei.

In afara de asumarea gafei Arafat, Basescu a admis si "esecul" in pre­zentarea proiectului noii legi a sanatatii. "Am inregistrat un esec in prezentarea publica a proiectului la care s-a muncit foarte mult si in cre­dibilitatea acestui proiect. Mi se datoreaza in cea mai mare parte acest esec", a afirmat Basescu. Nu a fost insa de acord cu eticheta de dictator deoarece "un dictator pe care il injuri de dimineata pana seara nu este chiar dictator". "Oricat de mare ar fi presiunea cu eticheta de dictator, voi continua sa sustin fara rezerve toate institutiile statului care lupta impotriva coruptiei, fie ca vorbim de Politie, de Parchet sau Justitie", a spus Basescu ca se va manifesta atunci cand va considera ca s-au facut erori. "Ceea ce nu inseamna neaparat ca voi fi un om care sa nu observe si sa nu se manifeste atunci cand voi crede ca s-au produs erori", a spus Basescu.

Si ca sa faca dovada ca nu e chiar un dictator, Basescu a spus ca stabilirea datelor alegerilor este competenta partidelor politice. "Ce si cand, ce date stabilesc pentru alegeri este treaba lor", a spus el. Seful statului nu a fost de acord nici cu eticheta de li­de­rul de facto al PDL sau de con­du­ca­­tor al Guvernului. El a anuntat ca nu are de gand sa se retraga in contemplatie intr-un moment cand tara trece prin criza. "Acei care imi re­co­manda sa ma duc pe Muntele Gaina sa contemplez ce se intampla si, din cand in cand, sa mediez, se in­sea­la", a spus seful statului. El a mai spus ca "stie ce este de facut". "In ceea ce ma pri­veste, sunt de meserie co­mandant de nava si nu am ratat ni­ciodata destinatia. Nu o sa o ratez nici acum cu Romania", a incheiat Basescu.


(520 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Traian Basescu: "Nu iau in considerare varianta demisiei decat daca va fi evident ca aceasta este solutia" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.78366994857788 seconds.